Intensivt matchande för chefstränaren

2017.08.08, kl 14:44
AIK har spelat en mängd matcher efter det allsvenska speluppehållet i juni och spelet i Allsvenskan har kombinerats med spel och resor i Uefa Europa League. Vi tog en pratstund med chefstränaren Rikard Norling inför förberedelserna inför nästa match.

Förlust på bittrast möjliga sätt i Portugal i söndags, tankar kring matchen?
– Det var en oerhörd tomhet efter matchen då vi kände att vi hade haft en bra möjlighet att gå vidare. Vi svarar för en mycket stark första halvlek och spelar sedan taktiskt bra, men marginalerna var inte med oss på slutet och nu är det fullt fokus på Allsvenskan och Svenska cupen.

Det syntes inte att några av spelarna hade 120 minuter i benen i söndags.
– Jag är stolt över vilken moral som finns i laget. Hade vi förlorat hade det varit enkelt att skylla på den långa matchen nere i Portugal, men det här laget är både bra tränade och starka mentalt.

IFK Göteborg borta på torsdag, förberedelserna inför den matchen?
– Förberedelserna inleddes för mig och övriga i tränarstaben direkt efter slutsignalen mot IK Sirius FK. Vi har ett bra momentum i laget och reser till Göteborg med ett bra självförtroende. Vi tittar inte på övriga lags resultat utan fokuserar på vår egen uppgift och ska förbereda oss på allra bästa sätt.

Chinedu Obasi har gjort stor succé i sin AIK-comeback och intresset kring honom är enormt.
– Edu är ett proffs ut i fingerspetsarna och har kommit in i laget på ett bra sätt. Han är ju van med vardagen på Karlberg vilket underlättar för honom. Det är ett mycket stort intresse kring honom och idag var exempelvis media på plats och gjorde intervjuer med honom.

På tal om stort intresse så har AIK i år valt att genomföra fler stängda träningar än annars. Varför?
– Det finns bara ett svar på det och anledningen är för att kunna förbereda oss på allra bästa sätt inför den kommande matchen. Vi vill kunna förbereda oss till 100%, 99% är inte nog bra för oss. Det kan innebära att vi väljer att stänga en träning, att vi avböjer en intervju eller andra saker. Varje match är unik och varje situation är olika så vi tar alltid det beslutet som vi tror kommer att gynna oss på planen i den nästkommande matchen. Idag bad vi exempelvis media att inte publicera intervjuerna med Obasi förrän efter nästa match.

Vadan detta beslut?
– Vi vill, som jag sa, ge oss de allra bästa förutsättningarna för att vinna matchen och denna gång provade vi detta, nästa gång kan det vara live-tv från Karlberg. Alternativet denna gång hade varit att erbjuda media intervjuer på fredag då vi kommer hem från Göteborg. Jag har förståelse för att media tycker att vi ibland krånglar till det för dem, men denna gång gällde detta. Nästa gång kanske vi bjuder in till presskonferens inför en stängd träning på Friends Arena.

Hur ser det ut i truppen?
– Samtliga tillgängliga spelare är idag uttagningsbara.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019