Kommentar från AIK Fotboll

Efter slutsignalen på Falkenbergs IP inträffade en incident mellan AIK-spelarna Carlos Strandberg och Daniel Sundgren som fått stor uppmärksamhet. Spelarna har pratat med varandra och vill tillsammans med klubben ge följande uttalanden till alla i AIK-familjen.

– AIK Fotboll ser allvarligt på den här händelsen, handlingen i sig är helt oacceptabel. AIK kommer nu som konsekvens av detta att upprätta en handlingsplan. Delar av handlingsplanen blir att vi tillsammans skall arbeta intensivt med alla de följdfrågor som händelsen skapat samt det felaktiga beteendet som ligger till grund för händelsen. Vårt ansvar som AIK-ledare är att arbeta och vägleda spelarna utifrån de ramar som AIK-stilen ger oss. När spelare, som i detta fall, trampar utanför den ramen så blir vår uppgift att jobba intensivt både kort- och långsiktigt för att skapa ett beteende som är inom den värdegrundsram som AIK-stilen står för, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag vill be om ursäkt till AIK-supportrarna på plats och hemma i tv-sofforna, mina lagkamrater och alla andra i AIK-familjen för det som hände efter slutsignalen. Agerandet är inte förenligt med AIK-stilen och jag ber om ursäkt för det. Jag har pratat med Daniel efter matchen och bett honom om ursäkt för mitt agerande, säger Carlos Strandberg.

– Det som hände efter slutsignalen var onödigt och oproffsigt. Vi vill som representanter för AIK föregå med gott exempel, vilket vi inte gjorde i denna situation. Carlos bad mig om ursäkt i omklädningsrummet och jag har accepterat hans ursäkt, säger Daniel Sundgren.

Text: AIK Fotboll

 

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019