Lagkaptener utsedda för damlaget

2018.03.24, kl 20:27
I AIK Fotboll är rutinen att chefstränaren utser sin lagkapten och sin assisterande lagkapten inför varje säsong och nu är valet gjort inför den kommande fotbollssäsongen. Lagkapten för AIK 2018 blir Matilda Rosqvist och assisterande lagkapten blir Madeleine Rohr

.– Vi har i vårat val utgått från samma kriterier som tidigare år där erfarenheter från vår verksamhet och ett starkt eget driv som påverkar övriga i truppen till de prestationer vi vill att AIK dam skall symbolisera under 2018 är framträdande egenskaper hos dessa spelare. Det är spelare som dessutom i varje moment gör allt för sitt och lagets bästa, säger chefstränare Christer Lundin.

Matilda Rosqvist har spelat i AIK:s A-lag sedan 2016 och har de senaste åren varit ordinarie spelare och vikarierade som lagkapten under förra säsongen. Tävlingsdebuten för AIK skedde den 24 februari 2016 i Svenska cupens åttondelsfinal borta mot Bollstanäs SK (4–0) inför 65 åskådare på Bollstanäs IP i Upplands Väsby. Rosqvist spelade vänstermittfältare från start och svarade för 3–0-målet i den 67:e minuten. Totalt har Matilda spelat 55 tävlingsmatcher för AIK.

– Det känns jättekul att få förtroendet att bära kaptensbindeln, det är ett ärofyllt uppdrag. Som kapten för AIK vill jag finnas till för alla spelare, vara en trygg punkt och vägleda nya som gamla spelare. Jag vill visa vägen både på och utanför fotbollsplanen. Tillsammans med ledare, spelare och alla andra arbetande kring oss som lag, ser jag fram emot att jobba hårt för att bygga vidare och utveckla det vi har idag, säger Matilda Rosqvist.

Seriepremiär mot Umeå IK är 15 april klockan 12:00.

Har du ännu inte köpt ditt årskort? Köp ditt årskort på denna sida

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll