Lagkaptener utsedda för herrlaget

2018.01.12, kl 09:00
I AIK Fotboll är rutinen att chefstränaren utser sin lagkapen och sin assisterande lagkapten inför varje säsong och nu är valet gjort inför den kommande fotbollssäsongen. Lagkapten för AIK 2018 blir Nils-Eric Johansson och assisterande lagkapten blir Henok Goitom.

– Jag har valt två spelare som med sina erfarenheter och sitt driv personifierar det som jag vill att AIK ska utstråla under 2018, det vill säga skicklighet, smartness, disciplin och en passion för sin egen och lagets utveckling, säger chefstränare Rikard Norling.

Nils-Eric Johansson har spelat i AIK:s A-lag sedan sommaren 2007 och har de senaste åren varit ordinarie lagkapten och han vikarierade som lagkapten under Daniel Tjernströms år i klubben. Första matchen i Gnaget som Nils-Eric Johansson startade med lagkaptensbindeln på armen var den 12 juli 2007 borta mot IF Elfsborg (0–2) inför 15 682 åskådare på Borås Arena i Allsvenskan i vad som var blott hans tredje match i AIK-tröjan. Totalt har Nils-Eric Johansson hittills startat som lagkapten i 272 tävlingsmatcher för AIK.

– Det är en ära att återigen få förtroendet att vara lagkapten för AIK. Varje nytt år är det med spänning och glädje som jag kliver ut och tävlar med mot- och medspelare. Som lagkapten vill jag visa vägen på match och träning och vägleda nya och gamla spelare i AIK. Att behålla tradition, men samtidigt vara nytänkande är en viktig balans i dagens AIK och jag ser fram emot detta uppdrag tillsammans med ledare, spelare och supportrar, säger Nils-Eric Johansson.

Henok Goitom gör 2018 sin sjätte säsong i AIK och kommer att vara lagkapten i Nils-Eric Johanssons eventuella frånvaro.

– Jag känner en stor ära och det är samtidigt ett stort ansvar att ha. Jag hoppas kunna inspirera och vägleda med min långa erfarenhet, säger Henok Goitom.

Har du ännu inte förlängt ditt årskort? Fredagen den 12 januari 2018, kl 23:59 är deadline för att förnya ditt årskort inför den kommande fotbollssäsongen och därmed behålla samma plats som du satt på under 2017. Läs mer på denna sida.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019