Landslagssamling för F16-landslaget

2018.11.20, kl 06:00
Mellan den 22 och 25 november 2018 kommer F16-landslaget att ha en samling på Bosön för att förbereda sig inför det kommande tävlingsåret.

F16-landslaget kvalificerade sig till EM-kvalets Elite Round som kommer spelas under våren 2019. Förbundskapten Pär Lagerström har kallat hela 42 spelare till det kommande lägret och AIK representeras av fem spelare: Emma Becker, Hanna Ekengren, Hanna Lundkvist, Felicia Saving och Arsema Weldai. Den sistnämnda har vi intervjuat inför lägret.

Uttagen till landslagsläger, hur känns det?
– Det känns jätteroligt att bli uttagen och få möjligheten att få träna med landslaget. Att sedan få träna med spelare jag tidigare inte spelat med. När man blir uttagen till landslagsläger så blir det en bekräftelse på allt hårt jobb och tid man lagt ner. Kallelserna är ett av mina mål som jag strävar efter för att bli en bättre fotbollsspelare.

Ni gick vidare till Elite Round tidigare under hösten?
– Ja precis, väldigt roligt och lärorik upplevelse, speciellt när man möter dem bästa spelarna i världen i sin ålder. Vägen till Elite Round var lite hackig då vår andra match inte gick som planerat, men tack vare vår målskillnad så lyckades vi ta oss vidare. Jag tror och hoppas att vi kommer fortsätta göra massor av mål och sen får vi se till att gå vidare under nästa år igen!

Många AIK:are är uttagna till F16-landslaget, varför då?
– AIK som förening satsar en hel del på spelarnas utveckling, men jag själv skulle nog säga att vår gamla tränare Patrik Wickman har varit en stor del i min utveckling. Han lärde mig hur man blev en bättre fotbollsspelare både på och utanför fotbollsplanen. Vi är fem riktigt duktiga spelare som verkligen satsar på fotbollen och har stora mål inom fotbollen. Vi tränar otroligt hårt där våra egenskaper utvecklas. För varje kallelse blir vi mer motiverade till att träna ännu hårdare vilket i längden ger resultat.

Hela den uttagna landslagstruppen kan ses på denna sida.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019