Matchläger för U19-laget

2018.11.15, kl 06:00
AIK:s U19-lag kommer under perioden 18 till 25 november att åka på matchläger till Torrevieja i Spanien för att träna och spela internationella matcher.

Till matchlägret kommer 20 spelare att åka tillsammans med Elias Mineirji (chefstränare), Johnny Gustafsson (tränare och mentor), Filippo Biliotti (målvaktstränare), Victor Lyberg (naprapat), John Palmell (lagledaren) och Katta Laurin (verksamhetschef NIU på Solna gymnasium)

Vi har inför lägret fått intervjua Elie Mineirji som är lagets chefstränare. Han berättar om sina förhoppningar med lägret och syftet med det.

Vad är syftet med matchlägret?
– Detta är en start för den ”nya” U19-truppen där nästan hela laget åker med. De som är födda 2002 och som ska ingå i U19-truppen under 2019 kommer att vara kvar i Sverige för att spela i Ligacupen med U17. Vi kommer under lägret att förtydliga vår spelidé för truppen, kravställningen på spelare och ledare och lägga grunden för hur vi ska jobba tillsammans för att nå optimal utveckling för både individen och laget.

Vilka lag kommer ni spela mot under lägret?
– Första matchen blir mot FC Cartagena, ett starkt spanskt juniorlag och den andra matchen möter vi Wang Oslo som har flertalet landslagsmeriterade spelare.

Spelarna kommer under lägret att missa skoldagar, hur löser ni att de missar skoldagar?
– Tre av ledarna som åker med har lärarutbildning och kommer hjälpa spelarna vid de schemalagda ”studie-timmarna” under lägret. Alla spelare har via deras mentorer och lärare fått uppgifter som de måste klara av när de är iväg på matchlägret. Nästan alla spelare i laget går på Solna Gymnasium och Katta Laurin som är NIU-ansvarig på Solna Gymnasium följer med som ett extra stöd för spelarna.

Hur känns det inför matchlägret?
– Det känns bra då nästan alla är friska och tillgängliga. Att få komma till varmare breddgrader när man ska få ihop en ny grupp underlättar sett till att man kan stå ute längre och prata/träna taktiskt utan att frysa och vara genomblöt.

Ni missar gruppspelet av Ligacupen, är inte det en hel del bra matcher ni går miste om?
– Då vi väljer att spela dessa internationella matcher så räknas det som att vi har varit med i ett gruppspel och därmed direktkvalificerat oss till nästa omgång. Detta i enlighet med de riktlinjer SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll) har angivit. Under våren blir det A-slutspel i Ligacupen där vi kommer att få spela mot tuffast möjliga motstånd i Sverige. Så detta upplägg som vi nu testar för första gången känns spännande och rätt.

Vad är dina förväntningar på matchlägret?
– Att vi får bra träningar och tuffa matcher. Att vi får ihop en bra grupp och att vi i lugn och ro kan prata individuellt med spelarna kring deras och AIK:s målsättningar under kommande säsong.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll