Oavgjort mot Giffarna

2019.01.25, kl 20:06
I den sista träningsmatchen innan träningslägret blev det 1-1 då AIK tog emot Gif Sundsvall på Skytteholms IP i Solna. Matchen blev en halvtimme försenad då Giffarnas spelarbuss hamnade bakom snöröjande fordon och därmed inte hann fram i tid.

AIK fick efter premiärsegern mot Vasalunds IF (1-0) förra helgen nöja sig med 1-1 i träningsmatchen mot Gif Sundsvall på Skytteholms IP. Gästerna tog ledningen i den elfte minuten då Linus Hallenius gled igenom AIK-försvaret och i friläge rullade in bollen. I mitten av halvleken började AIK att ta över spelet och man tilldelades en straffspark efter att Tarik Elyounoussi fällts av Alexander Blomqvist och straffsparken slogs säkert i mål av Daniel Sundgren i den 26:e minuten. Den andra halvleken präglades av många byten och närmast segern var AIK då den inhoppande junioren Gustav Rydberg satte bollen i insidan av stolpen i matchminut 86.