Oavgjort mot New York City FC

2019.02.08, kl 16:16
AIK:s tredje match under försäsongen 2019 slutade 1-1. New York City FC tog ledningen i början av den andra halvleken, men Daniel Sundgren gjorde inget misstag från straffpunkten då han kvitterade ett par minuter senare.

Stöd AIK säsongen 2019 - köp årskort:

AIK kom till spel med sina nya vita försäsongströjor och ställde upp med en startelva där nyförvärven Daniel Granli och Saku Ylätupa debuterade för sitt nya lag. AIK inledde riktigt bra och hade under matchens första tio minuter två jättelägen att ta ledningen. I den fjärde minuten spelade Henok Goitom in bollen till Tarik Elyounoussi i straffområdet och norrmannen drog till på volley, men målvakten Sean Johnson fick det hårda skottet rakt på sig. Fem minuter senare kom Elyounoussi igenom försvaret och försökte chippa bollen över målvakten som med en enhandsräddning precis lyckades freda målet.

Efter en halvtimmes spel tvingades Enoch Kofi Adu lämna planen och han ersattes av Bilal Hussein. Ställningen var 0-0 då domaren blåste av för de första 45 minuterna och det mest noterbara var förutom Adus skada ett gult kort till Sebastian Larsson. AIK skapade den första heta målchansen i den andra halvleken då Saku Ylätupa spelade ut bollen till framrusande Rasmus Lindkvist på vänsterkanten, men hans markskott räddades med foten av den inbytte målvakten Luis Barraza. I den andra halvlekens femte minut tog New York City FC ledningen. Nyförvärvet Alexandru Mitriţă kom igenom centralt och satte bollen högt bakom Oscar Linnér.

Två minuter senare tilldömdes AIK en straffspark efter att Saku Ylätupa fällts av Sebastien Ibeagha. Daniel Sundgren klev fram och gjorde inga misstag från elva meter då han fastställde slutresultatet.