Så fungerar kvalspelet i sommar

2019.06.27, kl 12:17
AIK inleder under vecka 28 kvalspelet till Uefa Champions Leagues gruppspel då man möter FC Ararat-Armenia på bortaplan. Det är första gången som AIK kvalar i turneringen sedan man ändrade reglerna kring hur kvalspelet går till och att lag i UCL-kvalet får en ny chans i UEL-kvalet.

Den 18 och 19 juni 2019 lottades de första två omgångarna i Uefa Champions League 2019/20  och Uefa Europa League 2019/20 i schweiziska Nyon. Under förra årets turnering infördes ett nytt system som innebär att kvalspelande lag i Uefa Champions League som nu slås ut får en ny möjlighet i Uefa Europa League.

I den första kvalomgången i Uefa Champions League lottades AIK att möta FC Ararat-Armenia. AIK inleder på bortaplan den 9 juli då lagen möts på FFA Academy stadium i Armeniens huvudstad Yerevan med den lokala avsparkstiden kl 18:00, vilket innebär kl 16:00 i Sverige då Armenien är två timmar före CET. Onsdagen den 17 juli, kl 19:00 spelas returmötet på Friends Arena och i det fall att matchen går till förlängning kommer lagen att vara tillåtna att använda sig av fyra spelarbyten. Det finns sedan två scenarion beroende på resultatet mellan AIK och FC Ararat-Armenia.

Vinner AIK mot FC Ararat-Armenia så ställs man i den andra kvalomgången av Uefa Champions League mot vinnaren i mötet Valur från Island och NK Maribor från Slovenien. AIK inleder då på bortaplan antingen den 23 eller 24 juli. Returmötet spelas på Friends Arena antingen den 30 eller 31 juli.

Förlorar AIK mot FC Ararat-Armenia så ställs man i den andra kvalomgången av Uefa Europa League mot Lincoln Red Imps från Gibraltar. AIK inleder då på hemmaplan den 25 juli. Returmötet spelas på Victoria stadium den 1 augusti.

Följ AIK på plats under kvalspelet med Europakortet. mer information finns på denna sida.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019

Sök på AIK Fotboll