Saku Ylätupa målskytt för Finland

2019.03.23, kl 10:08
Det finska U21-landslaget mötte under fredagskvällen Norge i en landskamp under lägret i Spanien och AIK:s Saku Ylätupa svarade för ett av målen i storsegern (8-3).

Den finska U21-truppen befinner sig i Spanien och i den första av två inplanerade landskamper ställdes man mot Norge och vann komfortabelt. Saku Ylätupa spelade från start i tröja nummer 10 i vad som var hans femte U21-landskamp för Finland. AIK-spelaren svarade i den 40:e minuten för ett elegant mål då han fick bollen i straffområdet och bjöd på en snurrfint innan han sköt in 3–0 vilket även var hans första mål i U21-landslaget. I den 59:e minuten spelade han fram till 6–2-målet som gjordes av Benjamin Källman. Fyra minuter senare byttes han ut mot Onni Valakari som till vardags spelar i norska Tromsø IL.

– Det var en bra laginsats med ett nytt U21-lag då det nu är spelare födda 1998 och senare. Jag är glad över att laget kan göra hela åtta mål i en match. Det finns fortfarande saker att förbättra, men det var en bra start. Det kändes även bra för mig personligen och jag var bekväm i nummer 10-positionen, säger Saku Ylätupa till AIK Fotbolls hemsida.

Finland spelar ytterligare en landskamp under lägret i Marbella då man på måndag möter Bulgarien.