Seriepremiär för F17

2019.04.10, kl 14:03
På söndag kl 10.00 så spelar vårt F17 lag sin seriepremiär i årets nystiftade F17 SM-serie. Matchen spelas på Skytteholms IP och A-plan. Vi har inför seriepremiären fått intervjua och ställa några frågor till Faniel Zerai som är huvudtränare för laget.

Säsongen är på väg att starta, hur känns det?
-Vi sparkar igång säsongen med en hemmamatch mot Hammarby, det kan inte bli bättre. Det ska bli väldigt kul och inspirerande att delta i första upplagan av F17 SM. Tycker satsningen från Svenska fotbollsförbundet på en nationell serie för F17 är helt rätt och kommer ge oss flera tuffa matcher där utvecklingsmöjligheterna för spelarna är stora. Vi har jobbat hårt med att förberedda individen och laget där vi tillsammans har utvecklat vår spelidé. Vi som tränare har utgått från en tillitsbaserad ledarstil där spelarna ska vilja, våga och kunna ta ansvaret att driva och utveckla sig själva som goda medborgare i allmänhet och kvalitativa fotbollsspelare i synnerhet.

Hur ser truppen ut i år?
-Vi är totalt 16 utespelare och 2 målvakter där det finns en god mix av egenskaper. Truppen är stark med kvalitet på samtliga positioner. Jag är helt enkelt väldigt nöjd över truppen jag jobbar med. Potentialen är väldigt hög hos tjejerna och de imponerar dagligen på mig. De nya spelare som tillkommit har kommit in i laget väldigt bra och kommer bidra mycket med sina färdigheter, kunskap och positiva energi både på och utanför planen. I förlängningen hoppas jag spelarna får hålla sig skadefria i den mån det går så att fokus endast behöver ligga på spelarnas fysiska, tekniska och mentala utvecklingen.

Hur ser tränarstaben ut?
-Vi är två stycken som tränar laget. Dels är det jag som går in och gör min tredje säsong i både klubben och med just det här laget. Har tidigare tränat Bele Barkarby i division 1 innan jag tog steget över till AIK. Vid min sida så har jag Marcus Lindén med förflutet inom klubbens P03-verksamhet samt i klubbar som Älvsjö AIK och Enskede IK. Utöver det så har vi stöttning från Caroline Röstlund, som till vardags spelar i damlaget i AIK. Hennes expertis om vad som krävs som seniorspelare är ett viktigt inspel i lagets fortsatta utveckling. Andra personer som finns med i staben är det medicinska/fys-teamet med Elias Morin i spetsen, klubbens värdegrundsansvarig Max Bergander och våra lagledare som ordnar mycket med det administrativa arbetet.

Vad är er målsättning för året?
-Att få så många bra träningar och matcher som möjligt. Vi kommer bland annat delta i nämnda F17-SM, Girls Elite Cup i Växjö, Gallini World Cup i Italien och Gothia Cup Tipselit Trophy. Dessa turneringar kommer ge oss matcher av högsta kvalitet, både av nationellt och internationellt motstånd, vilket är en utmaning vi verkligen ser fram emot. Mottot att antingen så vinner vi eller så lär vi oss tar vi med oss in i säsongen. Vi kommer fortsätta kämpa för att visa hur bra och underhållande tjejfotbollen kan vara och fortsätta vilja lyfta det hela till nya nivåer. Inom laget har vi tydliga mål om att ta hand och stötta varandra under hela året. Vi är varandras miljö vilket innebär att varje individ har att ansvar att bidra till att upprätthålla den goda miljö vi är och vill fortsätta vara i.

Hur har uppladdningen inför seriestarten sett ut?
-Vi har jobbat på hårt med 4-5 träningspass i veckan. Vi har varierat försäsongen med boxningsträning, fotbollsfys, fotbollsträning och träningsmatcher. I träningsmatcherna har vi ställts mot framtida seriemotståndare, damlag och F19-lag, där våra prestationer gått åt rätt håll. Vidare har vi fått äran att bära svenska flaggan på Friends Arena vid herrarnas senaste landskamp mot Rumänien, besökt riksdagen och fått en ovärderlig kunskap om demokrati, allas lika värde och hur Sverige styrs samt haft andra aktiviteter där lagsamanhållningen fått möjlighet att växa. Dynamiken i träning och lagaktiviteter har varit tillfredställande och känslan är att vi bara vill dra igång säsongen nu!

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019