Seriepremiär för F19

2019.04.12, kl 07:00
Söndagen den 14 april 2019, kl 14:00 spelar AIK:s F19-lag sin seriepremiär på Skytteholms IP (a-plan). Vi har inför seriepremiären ställt några frågor till Jakob Källman och Zinari Spindari som kommer leda laget tillsammans under året.

Säsongen är på väg att starta, hur känns det?
– Det känns bra. Vi och spelarna är taggade inför kommande säsong och längtar efter att komma igång med seriespelet. Vi har många träningsveckor och flera träningsmatcher bakom oss, så det skall bli kul att köra igång med tävlingsmatcher.

Hur ser truppen ut i år?
– Vi har en bra blandning av gammalt och ungt. Några spelare som varit med ett tag i F19 och några som är nya för i år. Tyvärr har vi några långtidsskador, men de spelarna är så sakteliga på väg tillbaka. Vi har ett bra samarbete med duktiga F17, som kommer hjälpa till att stötta med spelare i år.

Hur ser tränarstaben ut?
– Jag Jacob och Zinar Spindari kommer tillsammans att ha huvudansvaret för truppen i år. Båda är nya i AIK, med olika erfarenheter bakom sig. Med olika erfarenheter har vi olika kompetenser med oss in i ledarskapet, vilket gör att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Tillsammans med fystränare Elias Morin och akademichef Diyar Dawod ska vi göra vårt bästa för laget.

Vad är er målsättning för året?
– Dels vill vi fortsätta utvecklas tillsammans med spelarna och hålla en hög standard på träningarna. Vi vill undvika att åka på långvariga skador och hålla spelarna så fräscha som möjligt genom hela säsongen. Ser vi till resultat så vill vi kvala till slutspel i serien, vinna JDM och gå så långt som möjligt i Gothia PUMA Trophy (G17). Vi vill fortsätta leverera spelare till damlaget, landslag och regionala lag, så som vi gjort tidigare år och gör i dagsläget. Utöver det vill vi ha en god sammanhållning i truppen och få spelarna att må bra.

Hur har uppladdningen inför seriestarten sett ut?
– Uppladdningen har varit bra med mycket träning och många träningsmatcher, då främst mot damlag från division ett. Där har vi gjort bra prestationer vilket lett till bra resultat. Vi har satt våra utgångspositioner och fortsätter jobba med våra arbetssätt i de olika skedena. Vi har tränat mycket tillsammans med F17, som även stöttat med spelare till varje match, och kommer göra så framöver. Det tycker vi är väldigt positivt, då det visar på styrkan i AIK som klubb, då vi kan ha nära samarbeten med lag som ligger nära oss åldersmässigt och nivåmässigt. Vi har tränat mycket med F17, då vi som tidigare nämnt haft problem med skador. Flera spelare har även varit iväg på landslagssamlingar och regionala samlingar, vilket vid tillfällen har tunnat ut träningstruppen, men det får väl ses som ett lyxproblem.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019