Supporterinformation: AIK – Piteå IF DFF (dam)

2021.09.10, kl 19:00
Söndagen den 12 september 2021 spelar AIK hemmamatch i OBOS Damallsvenskan. Piteå IF DFF gästar Skytteholms IP och avspark sker kl 16:00. AIK Fotboll är glada över att få hälsa publiken välkomna tillbaka till våra läktare. Platserna kommer inte längre att lottas, utan det är först till kvarn gäller för dig som årskortsinnehavare och entréerna öppnar kl 15:00. Inga övriga biljetter säljs till matchen.

Vad?

AIK  – Piteå DFF | OBOS Damallsvenskan, omgång 16.

När?

Söndagen den 12 september 2021. Avspark sker kl 16:00.

Var?

Skytteholms IP. Underlaget är konstgräs.

Släpps det in publik på matchen?

Ja. Den totala kapaciteten kan nu räknas till totalt 982 åskådare per match och i kombination med att AIK Fotboll valt att öppna upp för både sittande och stående publik på Skytteholms IP kommer platserna inte längre att lottas. Istället kommer du som årskortsinnehavare ha möjligheten att se matcherna genom att vara först till kvarn för varje enskilt tillfälle. Detta innebär att chansen att få se AIK spela är betydligt större än tidigare.

OBS: Inga övriga biljetter kommer att säljas till matchen mot Piteå. Först till kvarn gäller endast dig som årskortsinnehavare.

Läs nedan om vilken entré som gäller för dig.

Det är ej heller tillåtet att medföra husdjur in på arenan.

När öppnar insläppet?

Insläppet öppnar en timme före avspark, kl 15:00.

Entréguide:

Den totala kapaciteten räknas till 982 åskådare, varav 382 sittande och 600 stående. Det kommer att finnas två entréer tillgängliga, båda i anslutning till huvudläktaren: en mot Solna Centrum och en mot Solnahallen.

Entré mot Solnahallen: är du en av de 382 årskortsinnehavare som är först till kvarn för sittplats, gäller entrén mot Solnahallen.

Entré mot Solna Centrum: vill du hellre ha ståplats – då gäller först till kvarn i entrén mot Solna Centrum. Vi uppmanar dig att vara på plats i god tid och hålla avstånd när du köar.

Väl inne på arenan kommer det inte vara möjligt att gå emellan de två sektionerna, så se till att du och eventuellt sällskap går in vid samma entré. Det kommer att finnas publikvärdar på plats vid båda entréerna för assistans.

Mer information om hur du tar dig till Skytteholms IP hittar du här.

Observera att när du väl gjort entré är det principen utgång = hemgång gäller.

Måste jag ta med mitt fysiska årskort?

Ja, se till att ha ditt årskort redo att visa upp vid entrén för att på så sätt undvika att det bildas långa köer.

Om du ännu inte har hunnit få ditt årskort hemskickat så se till att istället ha med en giltig legitimation eller ett godkänt kvitto, så prickas du av mot matchens gästlista.

På vilken plats ska jag sitta eller stå?

Det är onumrerade platser. Du väljer en tillgänglig stol på huvudläktaren eller frågar någon av våra publikvärdar om hjälp. Stolar som har täckts över är inte tillgängliga, dessa markeringar får inte flyttas.

Finns det handikappanpassade platser?

Ja, men i begränsat antal. Vid särskilda behov, vänligen ta kontakt med biljett@aikfotboll.se i god tid innan avspark.

Finns det någon kiosk på plats?

Ja, en kiosk i anslutning till vardera läktarsektion, där varm och kall dryck, korv, fikabröd och godis erbjuds. Betalning sker via Swish.

Var vänlig håll avstånd på minst en meter när du köar.

Toaletter?

En dam-, en herr- samt en handikappanpassad toalett i anslutning till vardera läktarsektion.

Var vänlig håll avstånd på minst en meter när du köar.

Finns det någon matchens vara?

Förbered dig på bästa sätt inför en kylig höst! Just nu får du 15% rabatt på alla mössor hos aikshop.se.

Observera att AIK Shop i Friends Arena tills vidare hålls stängt och att erbjudandet bara gäller i webbshoppen. AIK Shop finns inte heller på plats på Skytteholms IP denna dag.

Något mer jag behöver veta inför mitt besök?

Då arenan är anpassad för ett smittsäkert arrangemang, undvik att ta med hundar, stora väskor och dylikt som kan orsaka trängsel.

Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats.

Finns det något annat sätt att se matchen?

Ja, matchen tv-sänds av SportbladetPlay. Genom att ange AIK som ditt favoritlag när du registrerar ditt abonnemang stöttar du klubben ekonomiskt.

Finns det fler sätt jag kan stötta AIK Fotboll på ekonomiskt?

Du kan köpa en fiktiv stödbiljett till matchen. Svarar du rätt på omgångens fråga har du samtidigt chansen att vinna exklusiva priser. Du hittar all tävlingsinformation här.

Att handla i AIK Shop och att skaffa ett abonnemang hos vår klubb-tv FollowUs AIK är alltid bra sätt att stödja klubben på. FollowUs AIK ger dig unikt tv-material inifrån klubben med nya avsnitt varje dag.

Följ oss gärna i våra sociala kanaler. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i AIK Fotboll.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll