Uppdatering gällande monoliten

2021.10.23, kl 12:39
Publikreduceringar och tomma läktare var under lång tid vardag i takt med coronapandemin. För att påminna spelarna om supportrarnas närvaro – samt för att uppmärksamma supportrarnas betydelse, valde AIK Fotboll att en monolit av svart granit, med samtliga årskortsinnehavares (Årskort-21) namn graverade, ska placeras i mitten av lagets omklädningsrum.

Annons:

Stenen, gravering och montering görs med hjälp av AIK Fotbolls långvariga samarbetspartner VE Sten. Konceptet och designen är framtagen av AIK Fotboll i samverkan med reklambyrån Post. Monoliten produceras just nu och förväntas bli klar inom ett par månader. I dagarna skickas den färdiga designen till Italien där stenen kommer att graveras. Målet är att ha stenen på plats inför den Allsvenska starten 2022.

 

– Det har varit viktigt för oss att säkerställa att alla namnen blir rätt, när stenen är på plats så går det inte att ändra något. Det har varit ett tidskrävande arbete, speciellt under ett år där pandemin starkt påverkat hur vi arbetar. Nu när namnen är på plats ser jag fram mot att få se det färdiga resultatet på plats i omklädningsrummet, säger Tobias Larsson, kommunikationschef på AIK Fotboll
Patrik Sundberg är projektledare på Post och säger så här angående monoliten:
– Som AIK:are är jag ödmjuk inför det faktum att monoliten kommer att bli en permanent del av omklädningsrummet. Vi flyttar bokstavligen supportrarna och deras engagemang in i det allra heligaste, något som jag tror och hoppas kommer få positiva effekter som är svåra att förutse i dagsläget.
Fortsatta uppdateringar gällande monoliten kommer ske löpande under processens gång.
Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll