Milošević och Grzelak prisas

2021.09.13, kl 14:38
15 allsvenska poäng av 15 möjliga – augusti var en stark AIK-månad.
Nu prisas Alexander Milošević och Bartosz Grzelak som Månadens spelare respektive Månadens tränare i högsta serien.

Annons:

Juryns motivering för Månadens spelare: “Fem raka segrar och bara två insläppta mål. Alexander Milošević har varit en klippa i AIK:s försvar. Dessutom har han bidragit i offensiven med två mål framåt.”

Juryns motivering för Månadens tränare: “Fem raka segrar, bara två insläppta mål och serieledning. AIK har haft en fantastisk augustimånad som toppades när man derbyvann mot Djurgården med 4–1.”

Utöver äran och varsin statyett får vinnarna av utmärkelserna 10 000 kronor av Allsvenskans ligapartner Unibet att skänka till valfritt välgörande ändamål. Alexander Milošević har valt stiftelsen Quaison Foundation medan Bartosz Grzelak ger sin gåva till organisationen Maskrosbarn.

– När man är ung är det viktigt med positiva förebilder. Quaison Foundation gör ett fantastiskt jobb i områden där barn och ungdomar kanske inte alltid är vana vid att bli sedda. För mig är det en självklarhet att stötta ett sådant initiativ, säger Alexander Milošević.

– Alla barn förtjänar en trygg uppväxt. I Sverige finns det 500 000 barn som har minst en förälder som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Därför väljer jag att skänka pengarna till Maskrosbarn som jobbar för att förbättra barns vardag, motiverar Bartosz Grzelak sitt val.

Om tävlingen:

Månadens spelare och Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll