Villkor om tilläggsbelopp avseende Kristoffer Olssons övergång till FC Krasnodar uppfyllt

2020.10.01, kl 08:45
I onsdagens play off-match till gruppspelet i Uefa Champions League 2020/2021 vann FC Krasnodar mot PAOK Thessaloniki FC. Resultatet innebär att FC Krasnodar har kvalificerat sig för gruppspelet och innebär även att ett villkor om tilläggsbelopp avseende Kristoffer Olssons övergång till den ryska klubben har uppfyllts.

Annons:

Den 7 januari 2019 meddelade AIK Fotboll att klubben var överens med FC Krasnodar om en omedelbar transfer av spelaren Kristoffer Olsson. Resultatet i play off-matchen till gruppspelet i Uefa Champions League innebär att Kristoffer Olssons klubb FC Krasnodar besegrar den grekiska klubben PAOK med sammanlagt 4–2 och är därmed kvalificerade för gruppspelet.

Kvalificeringen till gruppspelet innebär att ett villkor om tilläggsbelopp avseende Kristoffer Olssons övergång till FC Krasnodar har uppfyllts. Tilläggsbeloppet medför ett netto till AIK Fotboll motsvarande en övergång i klass II i klubbens egen klassificering för transfers, d v s en resultateffekt på mellan 2,5 och 5,0 Mkr.

– Vi är glada och stolta över Kristoffers internationella framgångar, säger AIK Fotbolls Finansdirektör Håkan Strandlund. Vad gäller tilläggsbeloppet så utgör detta en väsentlig del av finansieringen av de förstärkningar till spelartruppen som skedde under sommarfönstret och beloppet kommer därmed mycket lägligt.

Transfern har tidigare medfört en resultateffekt i klass V, d v s en resultateffekt  på mellan 20 och 40 Mkr. Det infriade villkoret om tilläggsbeloppet medför ingen förändring av denna klassificering.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll