AIK besegrade Östersunds DFF

2017.06.04, kl 21:01
Jämtland och Östersunds DFF välkomnade AIK till Jämtkraft Arena. AIK som kom från en vinst borta mot IF Böljan skulle stundtals dominera matchen, men fick "nöja sig" med en uddamålsseger.

I samband med att laget kom till Jämtkraft Arena började regnet att forsa ner från det annars så vackra Östersund, men regnet skulle inte hindra AIK från att sätta tonen redan från start. I matchminut fem kom en djupledsboll från Marie Pettersson som Emma Engström löpte sig loss på. Emma tunnlade förbi sin försvarare och passade Loreta Kullashi som befann sig snett inåt bakåt. Kullashi placerade in bollen vid den första stolpen och AIK var snabbt i ledning. AIK tryckte ner sina motståndare under den första halvleken, stundtals var pressen så stor att Östersunds DFF knappt lyckades ta sig in på offensiv planhalva.

Den bästa chansen till utökad ledning hade målskytten Kullashi som dribblade förbi både försvarare och målvakt, men ur snäv vinkel lyckades hon inte få in bollen utan fick se den träffa burgaveln. AIK hade flertalet målchanser, men bollen ville inte in. Först i matchminut 40 kom Östersund till sitt första avslut i matchen, ett tungt skott men bollen räddades enkelt av en välplacerad Hanna Persson i AIK-målet.

Den andra halvleken inledde Östersunds DFF väldigt bra och de spelade som ett helt nytt lag och pressade AIK hårt under de inledande fem minuterna. Matchbilden blev mer och mer lik första halvleks ju längre klockan gick. I matchminut 61 fick AIK en dubbelhörna där Emma Engström nådde högst, men bollen räddades på mållinjen. Returen gick ut till Caroline Röstlund, som förra säsongen spelade i Östersund, som från nära håll dundrade upp bollen i nättaket.

Tio minuter senare var pigga Emma Engström nära att utöka ledningen. Nyss inbytta Nicole Modin friställde Engström som tvingade målvakten till en riktigt svettig räddning. Östersund fick i slutet av matchen en frispark där inlägget gick deras väg i en tilltrasslad situation där AIK-försvaret inte fick tag i bollen. Med reduceringen i ryggen ökade Östersund återigen pressen, likt den de hade i början av halvleken. Men hemmalaget lyckades endast skapa en halvchans under resterande tid och AIK lyckades hålla undan och tog med sig tre poäng hem till Solna.

Text: Tobias Purkin

Matchfakta
Elitettan omgång 8
Söndagen den 4 juni 2017, kl 16:00
Östersunds DFF – AIK 1-2 (0-1)
5′ 0-1 Loreta Kullashi (Emma Engström)
61′ 0-2 Caroline Röstlund (Emma Engström)
62′ Byte Nicole Modin IN, Petra Sundqvist UT
73′ Byte Elin Sjölander IN, Sarah Storck UT
82′ Byte Emelie Johansson IN, Elin Sjölander UT
84′ 1-2 Lisa Landin
Publik 137 på Jämtkraft Arena, Östersund

Domare: Kjell Wenna
Ass. domare 1: Michael Fellström Cayanan
Ass. domare 2: Marcus Rodeholt

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018