AIK Fotboll bötfällda av SvFF:s Disciplinnämnd

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd har behandlat och fattat beslut i ett ärende rörande AIK Fotbolls agerande i samband med Alexander Isaks övergång till BV Borussia 09 Dortmund.

Nämnden finner det klarlagt att AIK betalat ersättning till förmedlare i samband med övergången, vilket inte är tillåtet när det gäller spelare under 18 år, och har beslutat om 350 000 kronor i böter som påföljd. Berörda parter kan överklaga beslutet hos Riksidrottsnämnden (RIN) senast den 16 maj 2017.

– AIK Fotboll har öppet redovisat vilken ersättning som erhållits och vilket arvode som betalats till vem i det system (TSM) där samtliga internationella transfers godkänns av landsförbunden och i den processen har Svenska Fotbollförbundet godkänt övergången som korrekt. Vår erfarenhet av att sälja minderåriga spelare internationellt är mycket begränsad och vi har förlitat oss på att det system (TMS) som används omfattar de regler som Fifa föreskriver gällande övergångar. Nu har det visat sig att så inte är fallet vilket vi känner är märkligt, men vi får dra lärdom av det och också förändra våra rutiner utifrån den vetskapen, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Disciplinnämndens beslut i sin helhet finns som ett pdf-dokument här på sidan.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll