2017.09.29, kl 16:10

AIK Fotboll har ingått en förlikning med Nationalarenan i Solna AB

AIK Fotboll har fredagen den 29 september 2017 ingått en förlikning med Nationalarenan i Solna AB (”NIS”) gällande tvisten om tolkningen av upplåtelseavtalet för arenan och de matchomkostnader som AIK Fotboll har påförts sedan 2015.

Förlikningen innebär att AIK Fotboll erhåller 4,9 MSEK avseende åren 2015 och 2016 samt att parterna därefter gemensamt begär att det pågående skiljeförfarandet i Stockholms Handelskammare återkallas. Genom dagens överenskommelse har parterna inga ytterligare krav eller anspråk på varandra för tiden före 2017.

För 2017 och framöver är parterna överens om att NIS ska återbetala hälften av de matchomkostnader som uppkommer under denna period och där motsvarande kostnader under 2015 och 2016 varit föremål för skiljeförfarandet. Överenskommelsen gäller fram tills dess att ett nytt avtal mellan AIK Fotboll och NIS om nyttjande av arenan träffas.

– Vi ser det som en bra lösning och ett bra avslut på en långvarig tvist där AIK Fotboll får tillbaka en stor del av de pengar som hållits inne. Samtidigt skapar lösningen förutsättningar för ett bra och framåtriktat utvecklingsklimat för de kommande åren med den nya operatören Stockholm Live och arenaägaren, säger AIK Fotbolls VD Mikael Ahlerup.

– När vi tog över driften av Friends Arena innan sommaren så fanns denna tvist med sedan tidigare, och jag är nu glad över att vi har nått en överenskommelse, så att vi nu kan fokusera på att skapa fantastiska evenemang med AIK, säger Marie Lindqvist VD Stockholm Live AB samt Nationalarenan i Solna AB som driver Friends Arena.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll