AIK scoutar i Argentina tillsammans med Óbolo

2017.05.24, kl 10:30
Under onsdagen åker en representant för AIK Fotboll till Argentina för spelarscouting. Det är en fortsättning på de samtal som AIK Fotboll förde med Mauro Iván Óbolo när han var i Stockholm i samband med den allsvenska premiären mot BK Häcken. Iván fick då uppdraget av AIK Fotboll att hitta ett antal spelare i de positioner som AIK tittar efter till sommarens transferfönster, men även bör följa över en längre period. Ett förberedande jobb har gjorts av Iván och hans kontaktnät sedan dess och delen som nu återstår är att se de selekterade spelarna live i träning och i match av AIK på plats i Argentina.

– Den kontakt som AIK Fotboll har med Óbolo säkerställer två saker, dels tillgången till hans kontaktnät och samlade kunskap om argentinsk fotboll och spelarmarknaden. Vidare har Óbolo bättre än någon annan en god insikt i vilken nivå som spelaren som ska till i AIK och Allsvenskan behöver, vilken personlighet som är lämplig och vilka utmaningar i vardagen som spelaren står inför att klara för att få ut den potential som spelaren besitter, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Under fem dagar på plats i Argentina kommer en mängd spelare, träningar och matcher inventeras utifrån de intressen som AIK Fotboll har både inför detta samt efterföljande transferfönster. Parallellt med själva spelarinventeringsarbetet har arbetet med att skapa en organisation för att anpassa och ta hand om spelarna på plats i AIK påbörjats. Sportchefen Björn Wesström blir AIK Fotbolls representant på plats i Argentina.

– Den historiska kombinationen av argentinska spelare och AIK, som vi tillsammans med Óbolo har gällande vilken bakgrund som spelarna har haft när de kommit hit samt vilka faktorer som gjort att de lyckades eller misslyckades när de väl varit här finns med i vårt förarbete för denna resa. Både urvalet av spelare samt hur vi behöver organisera oss för att ta hand om de spelare som eventuellt värvas har vi tillsammans arbetat igenom som en del av underlaget, säger Björn Wesström.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll