Alexander Isak fortsätter att skriva historia

I söndags debuterade AIK:s Alexander Isak i det svenska A-landslaget då han mot Elfenbenskusten byttes in i den 62:a minuten och blev den näst yngste landslagsspelaren genom alla tider. I sin andra landskamp, och första från start, mot Slovakien svarade han för 1–0-målet och skrev i och med det ny historia.
Alexander Isak jublar efter 1-0 under en träŠningsmatch mellan Sverige och Slovakien pŒå det svenska fotbollslandslagets januariturnéŽ den 12 januari 2017 i Abu Dhabi.

I matchen Sverige – Elfenbenskusten (1–2) i söndags inledde Alexander Isak på bänken, men byttes in av den svenske Förbundskaptenen Janne Andersson i den 62:a minuten då han ersatte Per Frick. Matchen var historisk på två sätt för den unge AIK-forwarden. Dels var det hans första A-landskamp för Sverige efter att tidigare spelat en U21-landskamp, tre U19-landskamper samt 19 U17-landskamper och han blev i och med sitt inhopp dessutom den näst yngste spelaren i den svenska A-landslaget genom tiderna.

I dagens landskamp mot Slovakien (6–0) på Zayed Sports City Stadium i Abu Dhabi var Alexander Isak uttagen i startelvan för första gången och i den 19:e minuten slog AIK-forwarden till igen då han med ett vänsterskott från ca 13 meter gjorde 1-0 bakom målvakten Martin Dúbravka.

Alexander Isak blev i och med målet den yngste målskytten någonsin i det svenska A-landslaget, 17 år och 113 dagar gammal. Han slog därmed Erik Dahlströms rekord från 1912, då Dahlström 18 år och 1 dag gammal gjorde två mål i 7–1-segern mot Finland på Råsunda IP i Solna den 27 juni.