Kennedy Igboananike tränar med AIK

2017.01.23, kl 09:30
Från och med måndagen den 23 januari tränar Kennedy Igboananike med AIK på Skytteholms IP. Igboananike är idag kontraktslös och har ställt frågan om möjligheten finns att träna med AIK Fotboll.
AIK:s forward Kennedy Igboananike under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK den 4 augusti 2014 på Gamla Ullevi i Göteborg.

– Som alltid är det roligt när spelare som tidigare representerat AIK ställer frågan om det finns möjlighet att träna med oss. Vi har sagt att det är okej att han tränar med oss fram tills dess att vi åker iväg på träningslägret i Dubai om en vecka, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

27-årige Kennedy Igboananike, född den 26 februari 1989, kom i november 2012 till AIK från Djurgården och under sin första säsong i klubben svarade han för 14 mål i Allsvenskan och kom därmed delad tvåa i skytteligan. Tävlingsdebuten för AIK skedde hemma mot Halmstads BK (1–2) i Svenska cupen den 3 mars 2013. Kennedy inledde som högerforward och ersattes av Kwame Amponsah Karikari i den 69:e minuten. Det första tävlingsmålet kom hemma mot Syrianska FC (2–0) i Svenska cupen den 16 mars 2013. Kennedy gjorde då 1–0, framspelad av Nabil Bahoui, i den 25:e minuten innan han även följde upp med AIK:s andra mål i matchen.

I hemmamatchen mot Halmstads BK (3–3) den 28 april 2013 svarade han för ett av AIK:s vackraste mål genom tiderna efter att Martin Kayongo-Mutumba från högerkanten måttat ett inlägg mot Igboananike i straffområdet. Kennedy drog till med en bicycleta av högsta kvalitet, bollträffen blev perfekt och bollen gick stenhårt upp i krysset, fullkomligt otagbart för målvakten Stojan Lukic.

Totalt blev det 63 tävlingsmatcher, varav 50 från start, och 22 mål för Kennedy Igboananike i AIK-tröjan innan AIK och MLS-klubben Chicago Fire Soccer Club den 2 december 2014 kom överens om villkoren för en övergång för forwarden. Han har under sin tid i USA även representerat D.C. United.

Årskort till säsongen 2017 köps enklast via denna sida och glöm inte att addera damlagets matcher för endast 100 kr.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll