Stark säsongsstart både på planen och på läktaren

2018.04.26, kl 11:19
AIK har inlett den allsvenska säsongen 2018 starkt. Elva poäng på fem omgångar är lagets bästa start sedan guldåret 2009.
En stor del av förklaringen: Stödet från läktaren. I alla fall om man frågar Henok Goitom.
– Alla spelare känner verkligen att vi är tolv spelare ute på planen i år, säger AIK:s lagkapten.

Över 80.000 åskådare har sett AIK:s tre allsvenska hemmamatcher 2018, som alla har vunnits med 2–0. Det ger ett publiksnitt på 26.835 (högst i Allsvenskan), vilket är en förbättring på 2.619 åskådare jämfört med de tre första hemmamatcherna i Allsvenskan 2017.

Inom spelartruppen pratar man om vad de positiva vindarna från läktarhåll har haft för betydelse för spelet nere på gräset.

– Vi ser en förändring från våra fans på läktaren. Burop har bytts ut mot positiv energi och en ramsa när vi inte har spelat bra eller inte haft boll under långa perioder i matcher. Alla spelare känner verkligen att vi är tolv spelare ute på planen i år, säger lagkapten Henok Goitom som också passar på att skicka vidare en hälsning:

– Tack för ert engangemang och tålamod!

Skillnaden märks inte bara hemma på Friends Arena, menar Henok Goitom. Även på bortaplan (där AIK också är obesegrat efter två 1–1-matcher) har stödet gjort skillnad. Goitom ger ett exempel:

– En sån grej som mot Örebro, där vi inte alls är bra i första halvlek, men tack vare trycket ni fans skapar i andra halvlek så förändras matchbilden totalt och vi är nära att vinna. Tack återigen för allt ni gör för vår klubb AIK. Kärlek.

Nu på fredag klockan 19:00 är det dags för en ny fotbollsfest på Nationalarenan när IK Sirius kommer på besök. Var med och sjung fram laget till fjärde raka hemmasegern – köp din biljett via www.aikbiljett.se redan nu. Och du har väl inte missat att festligheterna utanför arenan drar igång redan klockan 16:00, med bland annat liveuppträdande från Niklas Strömstedt? Läs mer om vår After Work på www.aikfotboll.se/afterwork

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll