Statusuppdatering gällande Daniel Sundgren

2018.01.16, kl 11:55
Natten till den 28 oktober 2017 åkte Daniel Sundgren in till Karolinska sjukhuset i Solna för vad som senare skulle konstateras vara lungemboli och i nuläget följer Daniel den utredningstrappan som är rutin i fall som detta. Daniel är medicinerad utifrån den diagnosen som han har fått och har påbörjat sin rehabilitering med lättare fysaktiviteter.

– Daniel har råkat ut för en ovanlig sjukdom. Han har fått mycket bra vård och behandling på Karolinska sjukhuset och nu befinner han sig i en rehabiliteringsfas och börjar lätt konditionsträna. Vi alla hoppas på att Daniels sjukdom ska vända och att han snart blir frisk. Tills dess behöver han lugn och ro. Det får han i AIK:s miljö. Nya kontroller om hur hans sjukdom utvecklas kommer att ske om två-tre veckor, säger AIK Fotbolls chefsläkare Karol Zyto.

– Det är en mental utmaning för Daniel nu när verksamheten går igång på samtliga cylindrar och han som spelare vill vara delaktig fullt ut och förbereda sig för att prestera med laget. Daniels mentalitet är att gasa och nu behöver han anpassa farten betydligt för att i ett första läge hitta en rehabform som passar honom och gör honom bättre. Vi som klubb behöver ge Daniel utrymme och rätt sorts stöd för att han mentalt ska vara stark i denna situation som ingen önskat, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Detta är givetvis en oönskad situation för mig. Lika mycket som jag uppskattar all den fantastiska kärlek och det stöd som spelarna, ledarna och AIK:s supportrar visat så skapar det också en situation där jag vill betala tillbaka dubbelt upp för stödet med att prestera, vilket just nu blir en belastning eftersom det i nuläget inte går. Nu behöver jag hitta dagliga rutiner som gör att jag fortsätter att sträva mot min långsiktiga dröm att ta mig tillbaka, samtidigt som att jag inte får bli stressad över tiden som det tar, säger Daniel Sundgren.

AIK Fotboll kommer via hemsidan att kommunicera månadsvis hur situationen för Daniel Sundgren ser ut och vi ber tills annat meddelas att Daniel får det utrymme som han nu behöver för att sköta sin rehabilitering. Samtliga förfrågningar och önskad kontakt med Daniel sker via Stefan Mellerborg (stefan.mellerborg@aikfotboll.se) på AIK Fotbolls kontor.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll