1 255 902 kr till AIK från Svenska Spel

2018.11.16, kl 08:23
AIK Ungdomsfotboll erhåller 1 255 902 kr från Svenska Spels kampanj "Gräsroten - 50 miljoner till ungdomsidrotten".

Pengarna kommer att gå till fortsatt utveckling av ungdomsfotbollen.

AIK vill rikta ett stort tack till Svenska Spel och till alla AIK:are runt om i landet som genom att registrera sitt spelkort för AIK har skapat denna intäkt till ungdomsfotbollen.

Leif Karlsson, sportchef för AIK Ungdomsfotboll. Vad betyder Gräsroten för AIK?
– Gräsroten gör det möjligt att förstärka vår verksamhet för barn och ungdomar.
Vi kan fördjupa vårt förebyggande arbete med information och utbildning gällande AIK Stilen, vår ledstjärna i hela verksamheten. Att sedan ytterligare kunna stärka de insatser som görs för att i än högre grad bidra till att skapa en trygg lärandemiljö för utveckling och fostran av barn och ungdomar i AIK.

Hur kommer pengarna till användning?
– Pengarna kommer främst användas till att utbilda fler ledare och hitta fler träningsformer som möjliggör för fler barn- och ungdomar att ta del av vår verksamhet. Vår vision är så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt.

AIK Stilen – vår värdegrund och ledstjärna i allt
Vi fördjupar och breddar vårt arbete och aktiviteter gällande vår värdegrund AIK Stilen med syfte att välkomna alla i AIK-familjen.

Knatteskola, flick- och pojkfotboll
Det här är grunden för vår verksamhet. Vi satsar på att ytterligare stärka flick- och pojkverksamhet och skapa en miljö där barnen trivs och utvecklas.

Spelar- och ledarutveckling – från Ungdom till A-lag
Arbetet med att tydliggöra AIK Fotbolls spelstil och identitet, dvs det som är unikt för AIK och kännetecknar vårt sätt att genomföra träningar och matcher, går vidare inom vår Ungdomsakademi för att fostra framtidens A-lagsspelare till våra herr- och damlag.

Samarbete med föreningar och skolor
Vi gör en medveten satsning på att fördjupa de nuvarande samarbeten samt etablera nya i första hand inom Solna stad med en inriktning på samverkan mellan skola, frids och föreningt samt i övrigt inom hela storstockholmsområdet för att fler ungdomar ska få möjlighet till träning med AIK.

En stark ekonomi – för utveckling av verksamheten
En stark ekonomi är en förutsättning för utveckling av vår verksamhet och under 2019 kommer vi att ta ytterligare steg för att öka intäkterna till AIK Ungdomsfotboll. Vi har nu en marknadsansvarig som kommer att fokusera på att skapa nya intäkter utöver de traditionella vi har sedan tidigare.

Om Svenska Spel ”Gräsroten – 50 miljoner till ungdomsidrotten”
Med Gräsroten fördelar Svenska Spel årligen 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige. Men det är du och alla andra som spelar hos Svenska Spel som bestämmer till vilka föreningar som pengarna ska gå!

Så här fungerar det
Det är enkelt att ansluta sig till Gräsroten. Välj upp till tre favoritföreningar som får ta del av pengarna. När du valt dina favoritföreningar spelar du som vanligt. Varje krona du lägger på ett spel omvandlas till 10 poäng som går till din favoritförening. Du kan bidra med upp till 40 000 poäng per månad. Genom att registrera AIK Fotboll hos ditt ombud, i mobilen eller på svenskaspel.se skänker du som Svenska Spel-kund poäng till AIK varje gång du lägger ett spel. En gång per år sammanställs poängen och ger din och andra föreningar en proportionerlig del av de 50 miljoner som delas ut. Dessa pengar går oavkortat till ungdomsverksamheten inom AIK Fotboll och ju fler poäng, desto mer pengar till föreningskassan.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll