Åbros sista år som huvudsponsor – skänker platsen på tröjan

2017.03.20, kl 15:05
Sedan den allsvenska säsongen 1994 har AIK Fotboll spelat med Åbros logotyp på tröjan. Säsongen 2017 blir huvudsponsorns sista och för att göra det till en minnesvärd upplevelse väljer man att under Allsvenskans 20 inledande omgångar upplåta tröjplatsen till AIK Fotboll för ett gott ändamål. AIK Fotbolls val föll på Hjärt-Lungfonden, en organisation som klubben har tydliga kopplingar till sedan Ivan Turinas dödsfall.

Åbros samarbete med AIK Fotboll är ett av svensk idrotts största och längsta sponsorskap. Sedan starten 1994 har bryggeriet varit huvudsponsor och synts på de svartgula tröjorna. I och med AIK Fotbolls flytt till Friends Arena har möjligheterna att aktivera sponsorskapet varit utmanande då ett konkurrerande bryggeri äger serveringsrättigheterna. Säsongen 2017 bli Åbros sista år som huvudsponsor och även om man kommer att finnas med runt AIK Fotboll i nya former framöver så vill Åbros vd Henrik Dunge att det sista året på AIK-tröjan ska bli något att minnas.

– Jag har samlat på mig en hel del minnen under de här åren men något som påverkade mig djupt och som jag fortfarande känner tyngden av många år senare är förlusten av Ivan Turina, säger Henrik Dunge, vd och ägare i fjärde generation på Åbro Bryggeri.

Under Allsvenskans 20 inledande omgångar har Åbro valt att upplåta huvud-sponsorskapets ytor till AIK Fotboll för ett gott ändamål. AIK Fotbolls val föll på Hjärt-Lungfonden, som samlar in pengar till forskning i hjärtsjukdom. En organisation som AIK Fotboll har nära koppling till ända sedan Ivan Turina avled i maj 2013 av ett hjärtfel. Upplåtelsen innefattar samtliga exponeringsytor som ingår i huvudsponsorskapet, inklusive den åtråvärda platsen på matchtröjan.

– Vi är stolta över att ett och samma företag valt att vara huvudsponsor till AIK Fotboll i 23 år och när man lämnar över den stafettpinnen till nästa år så gör man det på ett sätt som berör oss alla. Vi ser fram mot att förvalta det förtroendet och samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen, säger Mikael Ahlerup, vd för AIK Fotboll.

AIK Fotboll och Hjärt-Lungfonden har samarbetat vid ett flertal tillfällen tidigare och så sent som 2015 spelades en välgörenhetsmatch där 150 000 kronor samlades in till forskningen om hjärt- och lungsjukdomar.

– För snart fyra år sedan skakades AIK Fotboll av en händelse som tyvärr blir allt vanligare. För att vända den utvecklingen behövs mer pengar till hjärtforskningen, något som vi hoppas kunna åstadkomma i och med den här möjligheten, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll