AIK Fotboll anställer en ny F19-tränare

2020.11.27, kl 11:45
AIK Fotboll är överens med Joel Råd om tjänsten som ny tränare för klubbens F19-lag.

Joel Råd, född 1995, kommer senast från ett tre år långt uppdrag som assisterande tränare för herrlaget i Enskede IK som säsongen 2020 slutade på sjunde plats i Division 2 Norra Svealand. Joel har tidigare tränat breddlag samt akademilag och varit fotbollsinstruktör hos IF Brommapojkarna, Svenska Fotbollsakademin och Enskede IK. Joel har sedan 2016 tränarutbildningen UEFA A.

– Vi är jättenöjda över att vi fått möjligheten att ta in Joel i verksamheten. Joel har tydliga akademiska kunskaper såväl som praktisk erfarenhet av Stockholms föreningsliv i allmänhet och utveckling av unga fotbollsspelare i synnerhet, säger AIK Fotbolls akademichef Johannes Wiklund.

– Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått förtroendet att jobba inom AIK Fotboll och med deras duktiga F19-lag. Jag ser fram emot det kommande året och förhoppningsvis kan vi hjälpa spelarna att ta nästa steg i sin utveckling för att senare kunna bidra i klubbens damlag och i landslag. Det ska bli väldigt roligt att komma igång och jag ser fram emot 2021, säger Joel Råd.

AIK:s F19-lag slutade 2020 på femte plats i Svenska Spel F19 Norra.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll