AIK Fotboll i utökat samarbete med Vasalunds IF

2018.01.02, kl 09:00
AIK Fotboll och Vasalunds IF har under senare år haft ett samarbete rörande fotbollsverksamheten på ungdoms- och U21-nivå. Parterna är nu överens om en utökning av det samarbetet.

AIK Fotboll och Vasalunds IF kommer inför säsongen 2018 att tillsätta chefstränaren för Vasalunds A-lag och parterna är överens om att den chefstränaren är Nebojša Novaković. Vidare kommer klubbarna att ha ett gemensamt sportrådsforum där sportcheferna och chefstränarna gemensamt ingår för att informera, utveckla och utvärdera de delar av verksamheterna som är gemensamma. Planeringssamtal är idag igång gällande hur detta samarbete ska påverka den dagliga verksamheten och spelartruppen på såväl kort som lång sikt.

– För AIK är detta två saker. Dels är det ett ledar- och spelarförädlingssteg som AIK saknat sedan samarbetet med Väsby United fungerade som bäst. Det andra är att Vasalunds IF idag arbetar på plats längs den blåa linjen där AIK i och med detta samarbete blir en tydligare målbild för de spelare och ledare som vill nå elitseniorfotbollen i Stockholm, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag får möjlighet att jobba i de två svenska klubbar som betytt mest för mig och det känner jag en stor stolthet över. Mitt uppdrag är att vinna så många matcher som möjligt med Vasalund och samtidigt utveckla spelare som når en nivå som intresserar AIK, säger Vasalunds IF:s chefstränare Nebojša Novaković.

– Vasalunds IF har talangutveckling som en betydande del av sin verksamhet och med detta samarbete får klubben ta del av AIK:s kunskap och organisation vilket gör att vi kan utvecklas ytterligare som klubb på både kort och lång sikt. Vasalund ska vara en klubb som tillhör elitfotbollen och detta samarbete är en del i att nå tillbaka dit, säger Vasalunds IF:s sportchef Chengis Rehman.

Missa inte att förnya/köpa årskort till den kommande fotbollssäsongen. Allt om årskort 2018 finns på denna sida.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019