AIK Fotboll lanserar Europakortet

2019.05.23, kl 14:00
För första gången på nio år får AIK återigen spela i Uefa Champions League. Efter att ha vunnit SM-guldet i höstas går klubben in i den första kvalomgången av den prestigefyllda turneringen. Nu lanserar klubben Europakortet - ett kort framtaget enbart för kvalspelet i sommar och som släpps den 3 juni.

Sommarens kvalspel blir den 26:e gången genom tiderna som AIK spelar i Uefas turneringar och sjätte året i rad som AIK är en av de klubbar som representerar Sverige i det intressanta cupspelet. Europakortet kommer inledningsvis att erbjudas till AIK Fotbolls redan befintliga årskortsinnehavare för att sedan släppas till allmänheten. Lottningen till Uefa Champions Leagues kvalspel sker i schweiziska Nyon den 18 juni 2019 och den första kvalmatchen spelas den 9-10 juli 2019.

– För AIK:are är den här sommaren någonting som man längtat efter. Vi vet av erfarenhet att årskortsinnehavare gärna vill behålla sina egna platser även på Europamatcherna. Därför tror vi att det finns en stor efterfrågan för kortet både för de befintliga årskortsinnehavarna, men även bland den delen av publiken som idag köper lösbiljetter, säger AIK Fotbolls biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg.

Prismässigt kommer Europakortet ungefär att ligga på vad tre matchbiljetter kostar för motsvarande plats på läktaren. Mer information om Europakortet kommer på AIK Fotbolls officiella hemsida och i klubbens sociala medier inom kort.

– Vi vet att vi spelar minst två och som mest fyra kvalmatcher på hemmaplan i juli och augusti. Europakortet gäller som entré för samtliga fyra hemmamatcherna på Friends Arena, men du betalar endast för tre av dem, avslutar Fredrik Söderberg.

AIK:s första tävlingsmatch i Europa spelades i Mässcupen mot Royal Daring Club de Bruxelles i Belgien den 23 september 1965 och AIK vann med 3–1 efter mål av Björn ”Lill-Garvis” Carlsson, Owe Ohlsson och Jim Nildén. AIK:s främsta meriter i det internationella cupspelet är då man 1997 tog sig till kvartsfinal i Cupvinnarcupen och där ställdes mot FC Barcelona. 1999 kvalificerade sig AIK till gruppspelet i Uefa Champions League och 2012 tog man sig till gruppspelet i Uefa Europa League efter att bland annat besegrat CSKA Moskva med 2–0 på bortaplan.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll