2021.12.13, kl 16:00

AIK Fotboll och Maskrosbarn firar återigen Svartgul Julafton

AIK Fotboll och organisationen Maskrosbarn kan med stolthet och värme meddela att traditionen Svartgul Jul fortsätter. För de flesta förknippas julen med glädje, förväntningar och gemenskap. Men för många barn och ungdomar som lever i svåra hemförhållanden blir julen en av de värsta perioderna på året med ökad oro, ångest och utsatthet. AIK Fotboll vill därför tillsammans med Maskrosbarn försöka skänka en fin upplevelse för dessa barn, genom att bjuda in till ett julbord på O'Learys i Mall of Scandinavia på Julafton.

Vill du stödja Svartgul Jul? Nu har du möjlighet att bidra till en fin jul för de inbjudna barnen.

Barnrättsorganisationen Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för barn med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Organisationen erbjuder stöd, såsom läger på skollov, ungdomsgård och stöd över internet samt arbetar aktivt med att sprida information till barn och vuxna runt om i Sverige. Känner du igen dig eller vill veta mer? Gå in på www.maskrosbarn.org.

Julbordet äger rum hos AIK Fotbolls samarbetspartner O’Learys i Mall of Scandinavia på julafton. Arrangemanget är helt alkoholfritt och genomförs i samarbete med Maskrosbarn, som kommer att närvara med barn och ledare. Här träffas vi, äter julbord, delar ut julklappar och firar julen tillsammans.

– Vi är väldigt glada och ödmjuka att kunna fortsätta traditionen av Svartgul Jul tillsammans med Maskrosbarn, kanske nu mer än någonsin. Svartgul Jul är ett initiativ som betyder väldigt mycket för AIK Fotboll och det är ett sätt för oss att ge fler barn en fin julafton i glädje och gemenskap tillsammans med våra supportrar och partners, säger Max Bergander, värdegrundsansvarig på AIK Fotboll.

Vill du göra någon av de utsattas jul lite finare? Då har du möjligheten att bidra med en eller flera julgåvor till barn och ungdomar som bland annat kommer att delta under Svartgul Julafton. Du kan enkelt stötta Svartgul Julafton genom att köpa ett gåvopaket som innehåller svartgula julklappar. Du väljer själv vilken prisnivå som passar din plånbok – klicka här för att komma till AIK Shop.

Du kan även bidra direkt till det viktiga arbete som organisationen Mask­rosbarn bedriver. Till exempel via Swish på nummer 123 467 34 55. Skriv gärna ordet ”Svartgul” i med­delandefältet när du swishar. På Maskrosbarns hemsida hittar du fler sätt att stödja dem på.

AIK Fotboll vill rikta ett stort tack till O’Learys i Mall of Scandinavia för att de öppnar dörrarna och bjuder in till det fantastiska julbordet – men även till klubbens samarbetspartner Notar, BenQ och Volkswagen Stockholm som står bakom arrangemanget.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll