2019.11.24, kl 11:30

AIK Fotboll och Maskrosbarn firar Svartgul Julafton för tredje året i rad

Vill du stödja Svartgul Julafton? Nu har du möjlighet att bidra till en fin jul för de inbjudna barnen. Julen i allmänhet, men Julafton i synnerhet, är en högtid som många förknippar med stark gemenskap, glädje och förväntningar. Det är åtminstone det vi önskar varandra och det är andemeningen med julen. Det finns dock grupper i samhället dit julens budskap aldrig når. Det finns barn och ungdomar i Sverige som lever med föräldrar med psykisk ohälsa eller som befinner sig i missbruk. För dessa människor blir julen och Julafton en av de värsta perioderna på året - med krossade drömmar, alkohol, bråk och otrygghet.

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Organisationen erbjuder stöd, såsom läger på skollov, ungdomsgård och stöd över internet samt arbetar aktivt med att sprida information till barn och vuxna runt om i Sverige. Känner du igen dig eller vill veta mer? Gå in på www.maskrosbarn.org.

AIK Fotboll vill med ett försök att skänka en fin upplevelse för dessa utsatta, bjuda in till ett julbord på självaste Julafton för att fira den tillsammans med klubben. Ambassadör för Svartgul Julafton är Nils-Eric Johansson. Julbordet äger rum hos AIK Fotbolls samarbetspartner O’Learys i Mall of Scandinavia på Julafton. Arrangemanget är helt alkoholfritt och genomförs i samarbete med Maskrosbarn, som kommer att närvara med barn och ledare.

– Julen är barnens högtid, och det ska givetvis gälla alla barn. Vi har upplevt ett enormt engagemang från både partners och privatpersoner att vara med och stötta det här initiativet. Det gör mig både stolt och varm i hjärtat, säger AIK Fotbolls kommersielle chef Stefan Jonasson.

Vill du vara en del av någons fina jul? Då har du möjligheten att bidra med en eller flera julgåvor till barn och ungdomar som bland annat kommer att delta under Svartgul Julafton. Du kan enkelt stötta Svartgul Julafton genom att köpa ett, eller flera gåvopaket som innehåller svartgula julklappar.

Du kan bidra direkt till det viktiga arbete som organisationen Mask­rosbarn bedriver. Till exempel via Swish på nummer 123 467 34 55. Skriv gärna ordet ”Svartgul” i med­delandefältet när du swishar. På Maskrosbarns hemsida hittar du fler sätt att stödja dem på.

Ett annat sätt att vara med och bidra är att du bokar ditt julbord hos O’Learys Mall of Scandinavia, så går delar av intäkterna till Svartgul julafton. Läs mer om erbjudandet här.

AIK Fotboll vill även tacka O’Learys i Mall of Scandinavia för att de öppnar dörrarna och bjuder in till det fantastiska julbordet på Julafton även i år så att de av Maskrosbarn inbjudna barnen kan uppleva en fin jul.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll