AIK inledde med seger

2019.01.19, kl 16:54
AIK besegrade Vasalunds IF med 1-0 (0-0) efter att Bilal Hussein svarat för segermålet i den 83:e minuten och inledde därmed 2019 med en seger.

AIK mönstrade sitt nya svarta försäsongsställ och ställde upp med en startelva bestående av tio A-lagsspelare. Stefan Silva och Tarik Elyounoussi var närmast att ge AIK ledningen i den första halvleken, men det var mållöst i paus. Mest noterbart var kanske att Sebastian Larsson spelade i både kortärmat och kortbyxor i vad som var hans första försäsongsmatch på A-lagsnivå i Sverige.

Chefstränaren Rikard Norling svarade för nio byten inför den andra halvleken där även ett flertal juniorer fick chansen. AIK kontrollerade matchen, men premiären såg ut att sluta mållös då matchklockan närmade sig 90 minuter. I den 83:e minuten spelade Heradi Rashidi från vänsterkanten in bollen till Bilal Hussein i straffområdet och avslutet satt uppe i nätet i den bortre delen av målet. AIK spelar sin nästa träningsmatch lördagen den 26 januari då Gif Sundsvall gästar Skytteholms IP. Biljetter till matchen köps enklast via denna sida.