AIK minns Lennart Johansson

2019.11.05, kl 08:00
Den här dagen för 90 år sedan – den 5 november 1929 – föddes Lennart Johansson. AIK vill hedra minnet av vår hedersordförande, som avled tidigare i år.

Representanter från AIK kommer under dagen att besöka Lennart Johanssons gravplats vid Bromma kyrka i Stockholm. Vi vill uppmana alla som har möjlighet att göra detsamma, för att förslagsvis lämna en blomma eller tända ett ljus i Lennarts minne.

Lennart Johansson föddes i Stockholm den 5 november 1929 och hans resa som ledare i den svenska och internationella fotbollen saknar motstycke inom svensk idrott. Från ordförande i AIK, ordförande i Svenska Serieföreningen (nuvarande SEF) och ordförande i Svenska Fotbollförbundet blev han 1990 ordförande för Uefa. Under sina 17 år som ordförande i Uefa låg Lennart Johansson bland annat bakom skapandet av Uefa Champions League som första gången spelades hösten 1992. 1999 blev Lennart Johansson hedersordförande för klubben i sitt hjärta, AIK.

Den 4 juni 2019 är för evigt en sorgens dag i AIK:s historia, då vi nåddes av beskedet att Lennart Johansson gått ur tiden, 89 år gammal. In i det sista arbetade Lennart med boken om sitt liv, en självbiografi som gavs ut postumt tidigare i år. Efter önskemål från Lennart Johansson själv går överskottet från försäljningen av boken oavkortat till AIK Fotbolls dam- och ungdomssektion.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll