AIK på plats i Glasgow

2019.08.21, kl 17:03
Torsdagen den 22 augusti 2019 ställs AIK mot Celtic FC på bortaplan i det första Play off-mötet där vinnaren i dubbelmötet tar en plats i höstens gruppspel i Uefa Europa League. AIK lämnade Stockholm vid lunchtid och landade drygt två timmar senare i Glasgow.

Spelartruppen och staben samlades vid niotiden för gemensam frukost på Karlberg i Solna innan bussen lämnade träningsanläggningen kl 09:30 för vidare färd mot Arlanda. Efter en liten försening lyfte det chartrade planet kl 11:50. På planet tog AIK Fotbolls VD och klubbdirektör Jens T Andersson mikrofonen och hälsade samtliga ombord välkomna till två dagar med klubben i Skottland.

Klockan 12:55 (lokal tid) landade flygplanet på Glasgow International Airport och Skottlands största stad välkomnade AIK-truppen med ca 16°. Vädret var mulet där regnet verkligen hängde i luften och började att falla då bussen anlände till hotellet drygt 25 minuter efter att den lämnat flygplatsen. Efter en lunch på hotellet begav sig spelarna till rummen för att vila medan ledarna samlades för att förbereda de sista detaljerna inför kvällens träning.

Klockan 18:30 håller AIK en presskonferens på Celtic Park där chefstränaren Rikard Norling och Sebastian Larsson representerar klubben. Därefter är de första 15 minuterna av träningen på matcharenan öppen för ackrediterad media.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll