AIK rankas högst i 2019 års certifiering inom EFD

2019.05.01, kl 17:59
EFD har släppt resultatet av 2019 års genomlysning av elitfotbollsklubbarnas ungdomsverksamhet. AIK är topprankad med 1599 poäng, före andra klubbar som FC Rosengård, Umeå IK, FC Eskilstuna United och Piteå IF DFF.

Vi har fått intervjua Diyar Dawod som är tf akademichef för flickakademin.

Varför hamnar AIK i topp i årets certifiering inom Elitfotboll Dam?
– Vi har under de senaste tio åren fostrat många spelare som har spelat elitfotboll i både AIK och i andra klubbar. Dessutom har ett flertal av dessa spelare även representerat i A- och ungdomslandslag. Att vi kommer så högt upp i certifieringen är ett kvitto på att vi gör bra saker och detta är ett bevis på att vi lever upp till vår ambition att vara ledande inom flickfotbollen.

Vad har varit bakgrunden till framgångarna?
– Vi har de senaste åren lagt fokus på att utbilda våra ledare samt att utveckla en spelarutbildningsplan så att vi fortsatt ska kunna utveckla och fostra spelare till elitfotbollen. Åtta spelare i nuvarande damlaget har ett förflutet i AIK Ungdomsakademi och den siffran kommer förhoppningsvis att växa under de kommande åren, säger Diyar.

Hur kommer ni fortsätta arbeta i framtiden?
– Min förhoppning är fortsätta på den inslagna vägen och att i vår flickakademi fortsätta utbilda unga spelare så att de får möjlighet att förverkliga sina drömmar att ta steget upp till elitfotbollen. Jag tror att spelare som är intresserade av att vara i denna utvecklingsinriktade miljö kommer känna sig hemma i vår klubb. Vår ambition är att kunna ge alltfler unga spelare chansen att få spela elitfotboll.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll