AIK vände, men vann inte

2019.08.10, kl 16:19
AIK låg under med 0-2 i paus mot Lidköpings FK hemma på Skytteholms IP inför 227 åskådare, men vände till 3-2 och såg ut att gå mot segern efter Rosa Kafajis mål i den 87:e minuten. Gästerna hann dock replikera vilket gjorde att AIK fick nöja sig med en poäng i den hårda tätstriden.

AIK var klara favoriter då man hemma på Skytteholms IP ställdes mot sjundeplacerade Lidköpings FK. Efter en jämn inledning på matchen spelade högermittfältaren Ebba Handfast i den nionde minuten enkelt förbi AIK:s backlinje och friställde Taylor Townsend till höger i straffområdet. Avslutet kom snabbt med högerfoten och gick in till vänster om AIK-målvakten Lovisa Koss och gästerna var i ledning. AIK tog mer kraftfullt tag i spelet efter baklängesmålet och ett par långskott var nära att resultera, men gick utanför målramen. Offensiven ebbade ut och när matchklockan passerat 23 minuter fick lagkapten Caroline Olsson bollen mitt på offensiv planhalva och fick iväg ett avslut som Lovisa Koss inte nådde och bollen touchade ribban och studsade in i AIK-målet. En mardrömsstart för AIK som vann med 8-2 när man mötte Lidköpings FK på bortaplan i april.

I den 29:e minuten fick Kendra Prince iväg ett skott från högerbacksposition som Lovisa Koss fick problem med och lämnade retur på, men hon fångade snabbt in bollen. Två minuter senare fick Therese Simonsson bollen utanför straffområdet, men avslutet gick över mål. Therese Simonsson var strax därefter återigen nära att göra mål då hon fick ett skottläge till höger i straffområdet, men avslutet täcktes till en hörna trots att delar av hemmapubliken trodde att det var mål och jublade då bollen slog i utsidan av gaveln.

Högerhörnan av Sophia Redenstrand blev farlig och en AIK-spelare framför mål nickade lågt mot den vänstra stolpen där en försvarare med benägen hjälp av stolpen fick bort bollen. AIK hade nu kopplat ett starkt grepp om matchen och kom i anfall efter anfall och i den 36:e minuten fick Therese Simonsson bollen lite till vänster i straffområdet, men avslutet gick utanför den högra stolpen. I slutminuterna åkte Emma Danielsson på en smäll över vänsterknät och såg ut att tvingas lämna matchen, men återkom i spel innan halvtidssignalen ljöd. Inför den andra halvleken kom hon inte till spel utan ersattes av Elsa Törnblom. Lagkapten Matilda Rosqvist klev därmed ut på vänsterkanten och Elsa Törnblom tog platsen till höger på mittfältet.

Den första målchansen i den andra halvleken blev AIK:s då Sophia Redenstrand från vänsterkanten hittade Therese Simonsson framför mål i den 48:e minuten, men nicken gick över. I den 54:e minuten slog Evelina Finndell ett inlägg från högerkanten som nådde Elsa Törnblom, men nicken seglade över det vänstra krysset. AIK tog återigen tag i spelet och i den 59:e minuten sköt Sophia Redenstrand en boll som slog i ribban och returen studsade perfekt till pigga Elsa Törnblom som kunde slå in bollen till vänster om målvakten och det var reducerat på Skytteholms IP. 16-åriga Rosa Kafaji ersatte Sophia Redenstrand direkt efter målet som satte ytterligare fart på ett hemmalag på kvitteringsjakt.

Exakt två minuter efter inhoppet sköt Rosa Kafaji ett skott som gick i ribban och returen rensades undan. I den 69:e minuten slog Therese Simonsson AIK:s femte hörna och vänsterhörnan stoppades med handen av Felicia Edgren vid den främre stolpen och domaren signalerade för en straffspark. Säkra Eva Nyström klev fram och satte bollen iskallt till höger medan målvakten lade sig åt andra hållet.

I den 72:a minuten spelade inhopparen Emma Engström fram Therese Simonsson till höger i straffområdet och AIK-forwarden kom nästan före målvakten Gabriella Batmani som dock lyckades fånga in bollen efter marken. I den 80:e minuten tog sig Elsa Törnblom fram längs högerkanten och slog ett fint, frestande inlägg strax framför mål som nästan nådde framrusande Therese Simonsson och Matilda Rosqvist, men chansen rann ut i sanden. Med tre minuter kvar av ordinarie tid fick Elsa Törnblom en fin passning på högerkanten och slog direkt in bollen framför mål där Rosa Kafaji såg ut att stöta in bollen med magen för sitt första tävlingsmål för Gnaget. 3-2 och stort jubel bland de 227 åskådarna på Skytteholms IP, men jublet fastnade i halsen på hemmapubliken då Lidköpings FK replikerade direkt från avspark.

Inhopparen Jessie Scarpa slog ett inlägg från högerkanten som nådde in framför mål där Sandra Lagerbratt vann en luftduell och kunde nicka in kvitteringen innanför den vänstra stolpen. I den 89:e minuten sköt Emma Engström ett skott som touchade Therese Simonsson i straffområdet, men bollen tappade fart och målvakten kunde enkelt rädda. Taylor Townsend fick i den 92:a minuten iväg ett tungt skott från dålig vinkel på högerkanten, men avslutet blev farligt och Lovisa Koss fick svara för en bra räddning. Med sekunder kvar av stopptiden lyfte Therese Simonsson in en vänsterhörna som nådde huvudet på en medspelare framför mål, men nicken gick i ovansidan av ribban och strax därefter blåste domaren av matchen.