AIK:s 35:e tävlingsmatch på Tele2 Arena

2024.04.06, kl 11:30
IF Brommapojkarna tar på lördag emot AIK på Tele2 Arena i Stockholm. Arenan söder om Södermalm är ingen ovanlig spelplats för AIK och det är i helgen dags för Gnagets 35:e tävlingsmatch sedan 2013.

Tele2 Arena började byggas 2010 och invigningen skedde den 20 juli 2013 då Hammarby tog emot Örgryte IS i Superettan. Den 26 september 2013 var det dags för det första Stockholms-derbyt på Tele2 Arena då Djurgården i Allsvenskan tog emot AIK inför 27 112 åskådare. Hemmalaget gjorde 1–0 efter drygt fem minuters spel då den före detta AIK-mittfältaren Andreas Johansson nickade in bollen bakom Kyriakos Stamatopoulos. Nästan exakt fem minuter senare kvitterade Nabil Bahoui efter att han spelats fram av Martin Kayongo-Mutumba. I den 27:e matchminuten var Nabil Bahoui framspelare då han hittade Henok Goitom framför mål och den elegante forwarden klackade in bollen bakom hemmamålvakten Kenneth Høie. Derbyt skulle dock sluta oavgjort efter att Amadou Jawo i den 38:e matchminuten fastställt slutresultatet till 2–2.

AIK har på Tele2 Arena varit hemmalag mot FC Shirak, Bala Town FC, Panathinaikos FC, Syrianska FC, Halmstads BK, FC Nordsjælland, Västerås SK FK, Örebro SK samt Gefle IF FF och bortalag mot Djurgården, IF Brommapojkarna, Hammarby och FC Vorskla.

AIK har noterat 18V-6O-10F i de hittills 34 spelade tävlingsmatcherna på Tele2 Arena.