Bilal Hussein och Tarik Elyounoussi klara för AIK Fotboll

2018.01.30, kl 13:30
I arbetet med att färdigställa spelartruppen för våren 2018 har två spelare signerats av AIK Fotboll. 17-årige mittfältaren Bilal Hussein kommer från klubbens juniorlag och avtalet mellan parterna gäller t o m den 31 december 2021. 29-årige Tarik Elyounoussi kommer närmast från Olympiakos och avtalet mellan parterna gäller t o m den 31 december 2019.
Välkommen Tarik

Rekryteringsprocessen har följt den grundläggande idé som AIK Fotboll har gällande spelarrekrytering; att spelartruppen ska spegla mångfald i egenskaper, personligheter, bakgrund och erfarenheter. I detta fall förstärks spelartruppen med en spelare som har en bakgrund som ungdomsspelare och en spelare som har en stor internationell erfarenhet.

– Att Bilal Hussein har utvecklats i AIK:s Ungdomsakademi och nu ska utveckla vår A-trupp ska samtliga inblandade känna stolthet i. Att en spelare med internationell brinntid kvar på karriären väljer AIK är roligt för klubben och vår publik men även bra för Allsvenskan. Sammantaget skickar detta en tydlig signal om att Stockholms förorter är en miljö som fostrar AIK-spelare. Det visar också att AIK har utvecklats till en klubb där en spelare som Tarik Elyounoussi som kommer från den internationella scenen vill spela och bidra i den utmaning som klubben står inför med att nå ännu bättre resultat, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag är glad och stolt över att få skriva på ett A-lagskontrakt och har drömt om det här länge. Jag har alltid varit en AIK-supporter och jag hoppas att jag kan bli en viktig spelare för AIK och göra samma resa som min förebild Robin Quaison, säger Bilal Hussein.

– Bilal håller idag en prestationsnivå som sätter honom i en direkt konkurrens-situation utan några åldersursäkter. Hans skicklighet är på en nivå som förbättrar oss kortsiktigt och ger oss stora förhoppningar långsiktigt. Att AIK Fotbolls ungdomsakademi levererar spelare till A-truppen är viktigt, dels för att visa att med systematiskt bra verksamhet så får vi fram bra spelare till högsta nivån i Sverige. Men också för att det förstärker den delen av AIK:s identitet där vi skapar våra egna kulturbärare och AIK-ambassadörer i förorten. Bilal representerar AIK, sig själv och Hjulsta, säger Björn Wesström.

– Från vår sida glädjer vi oss åt att Bilal erbjuds ett avtal med AIK A vilket han är mycket väl värd. Samtidigt kan vi konstatera att den verksamhet som bedrivs inom ungdomsfotbollen fortsätter att utveckla spelare med hög kvalitet och att det dagliga samspelet mellan A och U ger unga spelare möjlighet att bidra till framtida framgångar för AIK Fotboll, säger Leif Karlsson, sportchef AIK Ungdomsfotboll.

– Tariks egenskaper och personlighet ska öka konkurrenssituationen, dynamiken och tillföra erfarenhet. Han är en offensivt balanserad spelare som kan användas på flera positioner. Vår tro är att han kommer att bidra med explosivitet i anfalls- och försvarsspelet, bollskicklighet och poäng. Tarik har varit i full träning med Qarabag sedan den 8 januari och spelat två träningsmatcher med dem på deras läger i Antalya och han ansluter till träningslägret i Dubai när samtlig administration för övergången är klar, säger Björn Wesström.

– Jag har skrivit på för AIK för att jag vill tillhöra en klubb som vill vinna titlar och spela gruppspel i Europa, som har en passionerad publik och som har en plan för hur mina egenskaper passar in i sättet som laget vill spela. Jag är mycket glad och ser fram emot att få påbörja det hårda arbetet tillsammans med spelarna och ledarna för att förbereda oss för den kommande säsongen, säger Tarik Elyounoussi.

Bilal Hussein kommer att spela i tröja nummer 18 och Tarik Elyounoussi kommer att spela i tröja nummer 20. Vi hälsar Bilal välkommen till A-laget och Tarik välkommen till Allmänna Idrottsklubben. Utförlig fakta om spelarna finns i de bifogade pdf-filerna längst ner på denna sida.

AIK spelar två hemmamatcher i Svenska cupens gruppspel och årskortsinnehavare som köper sitt årskort och laddar ner en biljett till hemmamatcherna innan deadline har fri entré till cupmatcherna, läs mer på denna sida.

Text: AIK Fotboll
Välkommen Bilal Hussein

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll