Biljettsläpp GIF Sundsvall, J-Södra och Örgryte IS

2019.01.11, kl 15:00
Onsdagen den 16 januari 2019, kl 10:00, släpper vi biljetterna till årets tre första hemmamatcher – träningsmatchen mot GIF Sundsvall på Skytteholms IP (26 januari) samt matcherna i Svenska cupens gruppspel mot Jönköpings Södra IF (16 februari) och Örgryte IS (2 mars) på Friends Arena.

Till träningsmatchen mot GIF Sundsvall är det endast onumrerade biljetter som gäller. Priset ligger på 90 SEK för vuxna och 50 SEK för barn mellan 5-12 år (barn under 5 år har fri entré). Observera att till denna match gäller endast förköp – inga biljetter kommer att säljas på plats vid entrén till Skytteholms IP.

Till matcherna mot Jönköpings Södra IF och Örgryte IS kommer vi att öppna Norra, Östra och Södra läktarna. Även här är det fri sittning som gäller för respektive sektion. Som årskortsinnehavare är du berättigad till biljett. Du går in som vanligt och köper din biljett, men i och med att du har årskort så kommer det att stå 0 SEK i kassan när du ska betala. Det spelar ingen roll till vilken sektion ditt årskort gäller – du kan själv välja sektion valfritt. Det går även att handla biljetter direkt i AIK Shop eller hämta ut mot uppvisande av årskort.

Priserna ligger på 120 SEK för vuxna och 70 SEK för barn på Östra läktaren medan 90 SEK för vuxna och 50 SEK för barn gäller på Norra respektive Södra läktaren samt bortasektionen.

Varför är det fri sittning på matcherna i Svenska cupen?
AIK Fotboll är just nu inne i årskortsförsäljningen inför säsongen 2019 där dessa cupmatcher kommer att ingå. Om vi skulle öppna upp för biljetter kopplade till en specifik plats kommer den platsen att blockeras och inte vara möjlig att köpa årskort till förrän matcherna i Svenska cupen är avgjorda, vilket skulle hämma årskortsförsäljningen. Dessutom väljer vi, av skäl kopplat till både ekonomi och atmosfär, att inte öppna upp hela arenan. Det skulle innebära att vissa årskortskategorier hade möjlighet att välja sin plats medan andra inte får samma möjlighet. För att inte skapa ojämvikt mellan olika årskortskategorier väljer vi därför att låta samtliga kategorier ha fri sittning.

Som vanligt köper du dina lösbiljetter enklast via aikbiljett.se och årskort via årskort.se. Spelschemat för hela säsongen 2019 hittar du här.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll