Dags för Uefa-lottning i Nyon

2019.07.22, kl 09:45
Måndagen den 22 juli 2019 lottas de tredje kvalomgångarna i Uefa Champions League och Uefa Europa League i schweiziska Nyon. Lottningarna kan följas live på uefa.com med start kl 12:00.

AIK besegrade FC Ararat-Armenia med sammanlagt 4-3 och är därmed framme i den andra kvalomgången i Uefa Champions League. Skulle man besegra NK Maribor från Slovenien så är AIK oseedade i den tredje kvalomgången och ställs då mot en av dessa motståndare:

AFC Ajax (NED)
Celtic FC (SCO) / JK Nõmme Kalju (EST)
FC Köpenhamn (DEN) / The New Saints FC (WAL)
GNK Dinamo Zagreb (CRO) / FC Saburtalo (GEO)
FC BATE Barisov (BLR) / Rosenborg BK (NOR)
APOEL FC (CYP) / FK Sutjeska (MNE)

Speldagar i UCL är satta till 6/7 och 13 augusti 2019. Observera dock att speldatum, hemma/borta och avsparkstid inte är bekräftade innan AIK Fotboll meddelar det i sina officiella kanaler efter att klubben mottagit ett slutligt besked från Uefa.

Förlorar AIK mot NK Maribor så blir det fortsatt spel i Uefa Europa Legaues tredje kvalomgång. AIK är då seedade och ställs mot en av dessa motståndare:

FK Sarajevo (BIH)
FK Partizani (ALB) / FK Sheriff Tiraspol (MDA)
ŠK Slovan Bratislava (SVK) / KF Feronikeli (KOS)
FC Santa Coloma (AND) / FK Astana (KAZ)
KF Shkëndija (MKD) / F91 Dudelange (LUX)

Speldagar i UEL är satta till 8 och 15 augusti 2019. Observera dock att speldatum, hemma/borta och avsparkstid inte är bekräftade innan AIK Fotboll meddelar det i sina officiella kanaler efter att klubben mottagit ett slutligt besked från Uefa.

Stöd AIK i jakten på gruppspel. Biljetter till hemmamatchen mot Maribor, som spelas onsdagen den 31 juli kl 19:00, finns tillgängliga via länken här nedan.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll