Damlaget vidare i Svenska cupen

2018.11.01, kl 21:43
AIK besegrade i den tredje cupomgången det nyblivna Elitettan-laget IF Brommapojkarna med 5-1 (0-0) och avancerade till vårens gruppspel.

AIK hade avancerat till mötet efter att den 15 augusti 2018 besegrat Täby FK med 6-0. BP hade tagit sig till den tredje omgången genom att besegra Älvsjö AIK FF (3-2) och Bele Barkarby FF (4-1). Mötet på Grimsta IP var länge ovisst och hemmalaget tog ledningen i den 48:e minuten genom ett självmål. Sex minuter senare kvitterade AIK:s skyttedrottning Nicole Odelberg Modin och tre minuter senare gav hon bortalaget ledningen för gott.

Slutsiffrorna fastställdes till 5-1 efter ytterligare ett mål av Odelberg Modin samt mål av Samantha Ammanuel och Emma Engström. AIK är i och med segern kvalificerade för Svenska cupens gruppspel som spelas under våren 2019.