Damlagets lagkaptener utsedda för 2022

2022.02.13, kl 17:00
I AIK Fotboll är rutinen att chefstränaren utser sin lagkapten och sin assisterande lagkapten inför varje säsong. Hannah Davison blir lagkapten under 2022 och hon assisteras av nyförvärvet Jennie Nordin samt Jenny Danielsson som blir assisterande lagkaptener.

Manager Anne Mäkinen och chefstränare Maiju Ruotsalainen har utsett sin nya lagkapten. Den 24-årige amerikanskan Hannah Davison har tilldelats kaptensrollen i laget för säsongen 2022. Jennie Nordin eller Jenny Danielsson kommer att vara lagkapten i Hannah Davison eventuella frånvaro under den kommande säsongen.

Manager Anne Mäkinen om kaptenerna:
– Hannah Davison är en naturlig ledare. Hon tar för sig både på och utanför planen. Hon kräver mycket av sig själv och andra spelare runtomkring sig. Dessutom sprider hon alltid energi, glädje och omtänksamhet. Hannahs sätt att spela speglar AIK:s identitet. Attityden som få vågar möta – en krigare som tacklar hårt, aldrig ger upp och som alltid ger 100 procent för laget. Hannah kommer att leda AIK stolt framåt med kaptensbindeln på armen.

– Jennie Nordin, som fostrats i klubben, står för rutin, erfarenhet och tuffhet på planen. Hon är en spelare som ger oss trygghet och stabilitet genom sin förmåga att kommunicera. En lugn ledare som blir perfekt i rollen som assisterande kapten.

– Jenny Danielsson är vårt smokinglir, men även en lugn, omtänksam och uppskattad lagkamrat. Jenny står för kontinuitet och har varit en viktig spelare under resans gång. Hon har vuxit mer och mer till en ledare som har lätt att uttrycka sina och lagets åsikter.

Text: AIK Fotboll
WhatsApp Image 2022-02-13 at 15.10.25

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll