Den saknade generationen

2018.08.28, kl 16:00
AIK Fotboll genomförde under och innan hemmamatchen mot Trelleborgs FF söndagen den 26 augusti återigen ett mycket uppskattat arrangemang riktat till pensionärer och äldre AIK:are. I våra sammanhang har arrangemanget nu utvecklats till en trevlig tradition som bär namnet ”Den saknade generationen”. Arbetet med att locka äldre generationer av AIK:are till våra hemmamatcher är för klubben lika viktigt som något annat och kommer att fortsätta i detta format även nästkommande säsonger.

Innan sommaren gick ett stort antal inbjudningar iväg till äldrehem och pensionärsorganisationer i norra och västra Storstockholm där matchbiljett, matchprogram och värdskap utlovades. Dessutom gick AIK Fotboll och Pensionärernas Riksorganisation PRO ut med ett förmånligt biljetterbjudande riktat till alla PRO-anslutna pensionärer i Stor-Stockholm. AIK Fotboll genomförde tillsammans med Friends Arena ett arrangemang innehållande ett värdskap som tog emot uppemot 600 äldre besökare i ett tält i direkt anslutning till den sektion som man hade till förfogande. Där njöt man innan matchstart av kaffe, mazariner och en välkomponerad AIK-orkester samt en kör från Svenska kyrkan.

832af6fe-0e92-41dd-9d54-dcde627711ab 2

Sven-Erik var som första gäst på plats i det välkomsttält där Den Saknade Generationen laddade upp inför matchen.

För att manifestera och hylla AIK-ringens 80-årsjubileum så erbjöds den anrika församlingen 22 platser i inmarschen med spelarna från AIK och Trelleborgs FF. Det var en diger skara AIK-legendarer tillika pensionärer som tillsammans med fanbäraren Lars Pettersson (35 år som anställd i AIK Fotboll) som äntrade Friends Arenas nylagda gräs inför 13 061 åskådare. AIK Fotboll besegrade skåningarna med 2-0 efter mål av Robin Jansson och lagkaptenen Henok Goitom.

AIK Fotboll vill slutligen rikta ett stort tack till alla som deltagit i det arbete som föranledde kampanjen och även de som uppmärksammat den på olika sätt.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll