Derbyinformation: AIK – Djurgården (herr)

2021.10.02, kl 18:00
Söndagen den 3 oktober 2021 tar AIK emot Djurgården hemma på Friends Arena i en match som tillhör omgång 22 av Allsvenskan. Avspark på Nationalarenan sker kl 15:00.

AIK Fotboll är glada över att få hälsa publiken välkomna tillbaka till våra läktare, för första gången i år utan pandemirestriktioner. Vi uppmanar alla att köpa biljett online så snart som möjligt för att vara garanterad plats samt för att slippa eventuella biljettköer under matchdagen då mycket folk kommer att vara på plats i arenaområdet timmarna innan avspark.

Nedan följer information för att underlätta ditt besök.

Annons:

Vad?

AIK – Djurgården. Allsvenskan 2021, omgång 22.

När?

Söndagen den 3 oktober. Avspark sker kl 15:00.

Var?

Nationalarenan, Friends Arena. Underlaget är gräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

  • För första gången i år kommer AIK Fotboll kunna välkomna publiken tillbaka till ett Friends Arena utan pandemirestriktioner, vilket innebär att drygt 43 000 åskådare kommer att kunna se derbyt på plats. Vid lunchtid under lördagen fanns färre än tusen biljetter kvar till försäljning, så vi rekommenderar att du löser förköpsbiljett snarast för att vara garanterad plats. Köp din biljett här.
  • I mån av plats går det även att köpa biljett i biljettkassan på Friends Arena, som vid behov håller öppet från kl 13:00 under matchdagen.
  • Läs denna viktiga information om andrahandsbiljetter.
  • Derbyn lockar alltid många åskådare och det kommer innebära att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Titta en extra gång på din biljett vilken entré du ska gå till.
  • Entréerna öppnar kl 13:30 (d v s 90 minuter innan avspark). Kom i tid för att undvika trängsel och långa köer.
  • Alla, oavsett ålder, behöver en biljett för att komma in på arenan.
  • Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna annars kan ha svårigheter att identifiera biljetten.
  • Vid minsta sjukdomssymptom – stanna hemma.
  • Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats.
  • Det är ej tillåtet att ha med husdjur, stora väskor, barnvagnar eller paraplyer som inte får plats i din jackficka. Allt för att undvika trängsel inne på arenan.
  • Det finns inga rökrutor i anslutning till arenan, detta för att undvika eventuell trängsel.

Hur tar jag mig till och från Friends Arena?

  • AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Planera din resa på SL:s hemsida.
  • Gästande supportrar: Pendeltåg till Solna station. Planera din resa på SL:s hemsida.
  • Personbil: Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Westfield Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera den begränsade. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.
  • Färdtjänst: Har du biljett till AIK:s sektion, åk via Norra rampen och bli avsläppt vid entré G eller F. Färdtjänst för gästande supportrar sker avstigning vid Quality Hotel Friends Arena, Råsta Strandväg 1.
  • Efter matchen: Vi ber alla AIK:are att i första hand ta tunnelbanan från Solna Centrum. Detta då många andra väljer pendeltåget och man undviker då stor trängsel vid bron och perrongen vid Solna station. Promenaden till tunnelbanan går snabbare än att stå i kö till pendeltåget.
  • Efter matchen uppmanar vi AIK-supportrar att gå ner mot Evenemangsgatan via närmaste trappa. Följ sedan rekommenderade färdvägar enligt ovan.

Vilken entré ska jag gå till?

  • Läktare 1
    Östra –  Entré G.
    Västra – Entré C.
    Norra (AIK-klacken) – Entré E och F.
    Norra Ungdom – Entré G.
    Södra (Djurgårdens klack) – Entré Hx.
    Rullstol Norra – Entré  F.
    Rullstol Östra – Entré G.
    Rullstol Södra – Entré Hx.
    Pensionärsläktare – Entré G
  • Läktare 2
    Östra  – Entré Gx.
    Norra övre – Entré Ex och Fx.
    Södra – (sittplats Djurgården) Entré Kx.
    Klubbstol – B
    Premium – B eller D
    Loge – L (via Quality Hotel Friends)
  • Läktare 3
    Östra – Entré A
    Västra – Entré A och D
    Norra – Entré D
    Södra – Entré A (H trapphuset för de bortasupportrar som kommer via Signalbron).

Kommer taket vara öppet eller stängt?

Ambitionen, i enlighet med AIK Fotbolls takpolicy, är att taket ska vara öppet. Om det dock föreligger befogad risk att matchen på grund av vädret inte kommer kunna genomföras, eller att domaren av något skäl så förordar, skall taket stängas.

Finns möjlighet till förtäring i anslutning till matchen?

  • Carlsberg Bar är öppet från två timmar innan avspark. Övriga barer i arenan är stängda.
  • Kiosker med ordinarie kioskutbud finns i anslutning till varje läktarsektion. Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Kortbetalning gäller i kioskerna.

Är AIK Shop öppet?

Ja, AIK Shop i arenan (vid Putte Kocks plats 2) slår upp portarna kl 12:00 och har öppet till en timme efter matchens slut (ca kl 18:00).

Notera att öppnandet av butiken sker gradvis. Därför kommer utbudet i det här första skedet att vara något begränsat jämfört med det du hittar på AIKshop.se. Läs mer om öppnandet av butiken här (samma princip som vid Varbergsmatchen gäller även mot Djurgården).

Finns det någon matchens vara?

Ja, denna derbyhelg hissar vi AIK-flagg! Som matchens vara får du just nu 20% rabatt på alla flaggor och vimplar  AIKshop.se.

SLO:er på plats?

Ted Hedström: +46 73 504 34 35.
Baran Coskun.
Ati Villalon.

Finns det något annat sätt att se matchen?

Matchen tv-sänds i Discovery+. Registrera dig via den här länken så går en betydande del av summan till AIK Fotboll. För att kunna se hela Allsvenskan 2021 är det abonnemanget “Total” som gäller.

Finns det fler sätt jag kan stötta AIK Fotboll på?

Att handla i AIK Shop är alltid bra sätt att stödja klubben på.

Delta i vår matchdagstävling där du varje hemmamatch är med och tävlar om tre av AIK-spelarnas matchtröjor.

Följ oss gärna i våra sociala kanaler. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i klubben.

AIK Fotboll önskar alla varmt välkomna till söndagens derbyfest!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll