Derbyinformation: AIK – Hammarby IF (herr)

2022.08.26, kl 15:30
Söndagen den 28 augusti 2022 tar AIK emot Hammarby hemma på Friends Arena i en match som tillhör omgång 20 av Allsvenskan. Avspark på Nationalarenan sker kl 15:00.

AIK Fotboll är glada över att få hälsa publiken välkomna till våra läktare. Nedan följer information för att underlätta ditt besök.

Annons:

Vad?

AIK – Hammarby IF. Allsvenskan 2022, omgång 20.

När?

Söndagen den 28 augusti. Avspark sker kl 15:00.

Var?

Nationalarenan, Friends Arena. Underlaget är gräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

 • Säsongens sista hemmaderby och vi välkomnar er till denna publikfest på Friends Arena, vilket innebär att över 40 000 åskådare kommer att se matchen på plats. Vi rekommenderar att du löser förköpsbiljett snarast för att vara garanterad plats. Köp din biljett här.
 • I mån av plats går det även att köpa biljett i biljettkassan på Friends Arena, som vid behov håller öppet från kl 12:00 under matchdagen.
 • Läs denna viktiga information om andrahandsbiljetter.
 • Derbyn lockar alltid många åskådare och det kommer innebära att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Titta en extra gång på din biljett vilken entré du ska gå till.
 • Entréerna öppnar kl 13:30 (d v s 90 minuter innan avspark). Kom i tid för att undvika trängsel och långa köer.
 • Alla, oavsett ålder, behöver en biljett för att komma in på arenan.
 • Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna annars kan ha svårigheter att identifiera biljetten.
 • Vid minsta sjukdomssymptom – stanna hemma.
 • Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats.
 • Det är ej tillåtet att ha med husdjur, stora väskor, barnvagnar eller paraplyer som inte får plats i din jackficka. Allt för att undvika trängsel inne på arenan.
 • Det finns inga rökrutor i anslutning till arenan, detta för att undvika eventuell trängsel.

Hur tar jag mig till och från Friends Arena?

 • AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Planera din resa på SL:s hemsida.
 • Gästande supportrar: Pendeltåg till Solna station. Planera din resa på SL:s hemsida.
 • Personbil: Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Westfield Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera att platserna är begränsade. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.
 • Färdtjänst: Har du biljett till AIK:s sektion, åk via Norra rampen och bli avsläppt vid entré G eller F. Färdtjänst för gästande supportrar sker avstigning vid Quality Hotel Friends Arena, Råsta Strandväg 1.
 • Efter matchen: Vi ber alla AIK:are att i första hand ta tunnelbanan från Solna Centrum. Detta då många andra väljer pendeltåget och man undviker då stor trängsel vid bron och perrongen vid Solna station. Promenaden till tunnelbanan går snabbare än att stå i kö till pendeltåget.
 • Efter matchen uppmanar vi AIK-supportrar att gå ner mot Evenemangsgatan via närmaste trappa. Följ sedan rekommenderade färdvägar enligt ovan.

Vilken entré ska jag gå till?

 • Läktare 1
  Östra –  Entré G
  Västra – Entré C
  Norra (AIK-klacken) – Entré E och F
  Norra Ungdom – Entré G
  Södra (Djurgårdens klack) – Entré Hx
  Rullstol Norra – Entré  F
  Rullstol Östra – Entré G
  Rullstol Södra – Entré Hx
 • Läktare 2
  Östra  – Entré Gx
  Norra övre – Entré Ex och Fx
  Södra – (sittplats Hammarby) Entré Kx
  Klubbstol – B
  Premium – B
  Loge – L (via Quality Hotel Friends)
 • Läktare 3
  Östra – Entré A
  Västra – Entré A och D
  Norra – Entré D
  Södra – Entré A (H trapphuset för de bortasupportrar som kommer via Signalbron)

Kommer taket vara öppet eller stängt?

Ambitionen, i enlighet med AIK Fotbolls takpolicy, är att taket ska vara öppet. Om det dock föreligger befogad risk att matchen på grund av vädret inte kommer kunna genomföras, eller att domaren av något skäl så förordar, skall taket stängas.

Finns möjlighet till förtäring i anslutning till matchen?

 • Carlsberg Bar är öppet från två timmar innan avspark. Övriga barer i arenan är stängda.
 • Kiosker med ordinarie kioskutbud finns i anslutning till varje läktarsektion. Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Kortbetalning gäller i kioskerna.

Är AIK Shop öppet?

Ja, AIK Shop i arenan (vid Putte Kocks plats 2) slår upp portarna kl 10:00 och har öppet till kl 18:00. Varmt välkommen in!

Finns det någon matchens vara?

Ja, som matchens vara får du just nu 20 procent rabatt på vår svartgula partybox – perfekt till födelsedagskalaset, kräftskivan och andra festliga tillställningar. Den snygga boxen innehåller vimplar, muggar, servetter, hattar och tallrikar för 10 personer.

Matchens vara hittar du som vanligt i AIK Shop här i Friends Arena samt på AIKshop.se, och erbjudandet gäller fram till söndag kl 23:59.

SLO:er på plats?

John Skärlund: +46 708 53 18 91
Mathias Johansson
Ted Hedström

Finns det något annat sätt att se matchen?

Matchen tv-sänds i Discovery+. Registrera dig via den här länken så går en betydande del av summan till AIK Fotboll. För att kunna se hela Allsvenskan 2022 är det abonnemanget “Total” som gäller.

Något annat som är värt att veta inför matchen?

Följ oss gärna i våra sociala kanaler. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i klubben.

AIK Fotboll önskar alla varmt välkomna till söndagens derbyfest!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll