En AIK-dag i kampen mot barncancer

2019.04.26, kl 14:14
Lördagen den 4 maj 2019 spelar AIK:s representationslag herr och dam varsin match på Friends Arena, mot AFC Eskilstuna respektive IK Uppsala Fotboll. Nu har matchvärden för denna AIK-dag, Tipe Produkter AB, beslutat att överlåta sitt matchvärdskap till förmån för Barncancerfonden Stockholm Gotland i syfte att vi tillsammans ska ta kampen mot cancer i form av en gemensam kampanj.

Swisha valfri summa till Barncancerfonden Stockholm Gotland på nummer 1239002908 och märk din gåva med “Tillsammans”. Ditt bidrag gör skillnad!

– Tipe har ett långtgående samarbete med AIK Fotboll som leverantör av godis till shopen och till olika arrangemang. Vi är även en del av AIK:s företagsnätverk sedan ca fem år och har under den perioden stått som matchvärd ett antal gånger. Till dubbelmatchen den 4:e maj är det dags för årets matchvärdskap, men i år har vi valt att göra det annorlunda, säger Robert Jönsson, VD för Tipe Produkter AB.

Genom att överlåta matchvärdskapet till Barncancerfonden Stockholm Gotland kommer Tipe att bjuda in barn drabbade av cancer samt deras familjer till en dag i AIK Fotbolls tecken. Dessutom vill man uppmana AIK:s supportrar att stötta det viktiga arbete som Barncancerfonden Stockholm Gotland bedriver.

– Vårt samarbete startade efter förra säsongen då vi delade ut ett pris till Henok Goitom som årets Tipe-spelare. Henok valde att skänka prissumman på 18 910 kronor till Barncancerfonden vilket vi givetvis såg som ett utmärkt ändamål. Vi skickade ett mail till Barncancerfondens kansli för att meddela Henoks val samtidigt medvetna om att prissumman kanske inte hade någon större inverkan på deras verksamhet, berättar Robert Jönsson, som kort därefter blir uppringd av fondens kanslichef som frågar om pengarna skall gå till Barncancerfonden eller Barncancerfonden Stockholm Gotland.

– Jag förstod först inte frågan, det var väl samma sak? Men jag fick förklarat för mig att Barncancerfonden är uppbyggd av en huvudfond där all forskning bedrivs samt sex fristående föreningar som är indelade på olika distrikt. Hos den lokala föreningen kunde Henoks pengar göra skillnad från den första kronan.

Barncancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn 1-14 år. I Sverige insjuknar 300 barn varje år och av dessa bor 100 i Stockholm. Det gör att Stockholm/Gotland har absolut minst pengar per barn att använda till meningsfulla aktiviteter, närståendestöd, etc.

– Min förhoppning är att vi AIK:are tillsammans kan hjälpa dem ytterligare en bit på vägen genom vår Swish-kampanj. Varje krona gör skillnad, säger Robert Jönsson.

Swisha valfri summa till nummer 123 900 29 08 och märk din gåva med “Tillsammans”. Ditt bidrag gör skillnad!

Här kan du läsa mer om det arbete som Barncancerfonden Stockholm Gotland gör.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll