Fem AIK-spelare på utlåningslista

2018.08.08, kl 12:45
AIK Fotboll och samarbetsklubben Vasalunds IF är överens om att uppdatera den gällande utlåningslistan mellan klubbarna och därmed sätts fem AIK-spelare upp på utlåningslistan vilket innebär att de kan representera både AIK och Vasalunds IF under resten av 2018.

Spelarna från AIK som sätts upp på utlåningslistan är Bilal Hussein, Adam Ben Lamin, Albin Linnér, Samuel Brolin och Albin Mörfelt. De kan därmed representera A-lagen för AIK och Vasalunds IF samt AIK:s U19-lag under 2018.

AIK och Vasalunds IF har 2018 ett fördjupat samarbete på seniornivå. Nebojša Novaković är anställd av AIK Fotboll som chefstränare för Vasalunds herrlag. AIK Fotbolls syfte med samarbetet är att hitta ett steg i utvecklingen av unga spelare med matchtid på seniornivå samtidigt som den dagliga verksamheten bedrivs med samma fokus och prioriteringar som AIK:s egna verksamhet. För Vasalunds del handlar samarbetet om att få tillgång till spelare och ledare som kan utveckla klubben på såväl kort som lång sikt.

Tidigare under säsongen stod Rickson Mansiamina och Gustaf Lagerbielke på en utlåningslista mellan klubbarna. Mansiamina är numera permanent utlånad till Vasalunds IF under resten av 2018. Samarbetsklubben Vasalunds IF leder Division 2 Norra Svealand efter 15 spelade omgångar, sju poäng före tvåan IFK Stocksund.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll