Förändringar i damlagets ledarstab

2022.01.23, kl 17:00
Damlagets försäsong för 2022 inleds inom kort och det innebär att de sista förberedelserna inför försäsongen är i full gång både vad gäller spelare och staben på Skytteholms IP.

Flertalet förändringar har skett i den ledarstab som ska leda AIK genom årets upplaga av OBOS Damallsvenskan. Bland annat har två assisterande tränare rekryterats. Scott Swainston som under föregående säsong hade rollen som pyskolog kommer nu ta rollen som assisterande tränare ihop med James Vaughan. Även James har verkat i klubben under flera år, men främst inom barn och ungdom i diverse roller.

– Scott var med oss hela förra året i rollen som psykolog och tar nu steget till assisterande tränare. James kommer ansvara för teknisk analys, men också för individuell utveckling över tid. Framförallt för våra egenfostrade spelare, när de ska ta steget från akademin till seniorlaget.

Sedan tidigare har Max Bergander avslutat sin roll som målvaktstränare. Istället kommer nu Elliot Bastias ta den rollen. Elliot har även han verkat i flickakademin sedan tidigare.

Jack Baldwin är ny fystränare. Tjänsten kommer att delas mellan flickakademin och damlaget.

Fullständig ledarstaben 2022:
Manager: Anne Mäkinen
Chefstränare: Maiju Ruotsalainen
Assisterande tränare: Scott Swainston (NY) & James Vaughan (NY)
Målvaktstränare: Elliot Bastias (NY)
Fystränare: Jack Baldwin (NY)
Naprapat: Martin Montin
Lagläkare: Anton Jansson
Materialansvarig: Lars Fremin
Lagledare: Tim Tegnér

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll