Fortsättning för Petra Sundqvist

Petra Sundqvist kom till AIK inför starten av Elitettan i våras och spelade samtliga seriematcher under året. AIK Fotboll är nu överens med Petra om en kontraktsförlängning över 2017.
Ältas Astrid Larsson och AIK:s Petra Sundqvist under fotbollsmatchen i Elitettan mellan AIK och Ālta IF den 3 juni 2016 i Solna.
Foto: Simon HastegŒård / BildbyråŒn / Cop 118

– Det ska bli oerhört kul med ytterligare ett år i AIK. Jag är övertygad om att vi som lag kommer att ta stora kliv framåt den kommande säsongen och det ska bli spännande att se hur långt vi kan nå, säger Petra Sundqvist.

– Petra kom sent in i truppen efter att vi sökt en vänsterfotad ytterback under försäsongen. Petra hade tidigare spelat mer som central mittfältare, men hon har tagit sig an rollen som vänsterback på ett föredömligt sätt där hon visat prov på både offensiva och defensiva kvalitéer med en hög lägstanivå, säger damlagets chefstränare och sportchef Christer Lundin.

22-åriga Petra Sundqvist, född den 3 januari 1994 i Danderyd, kom till AIK inför säsongen 2016 och tävlingsdebuten skedde i seriepremiären i Elitettan, hemma mot Sundsvalls DFF (3-1) inför 223 åskådare på Skytteholms IP den 16 april 2016. Petra var uttagen i startelvan av nye chefstränaren Christer Lundin och spelade hela matchen på vänsterbackspositionen.

Petra Sundqvist var tillsammans med målvakten Hanna Persson och mittbacken Evelina Finndell de enda spelarna som spelade samtliga 26 matcherna i Elitettan, dessutom startade alla tre alla matcherna. Hon noterade sin första målgivande passning hemma mot Kungsbacka DFF (5-1) den 18 juni 2016 då hon spelade fram Loreta Kullashi till matchens första mål i den 31:a minuten. Hennes andra målgivande passning kom också mot Kungsbacka DFF (1-2) denna gång i bortamötet på Tingbergsvallen inför 207 åskådare den 2 oktober 2016 då hon slog en frispark i den 74:e minuten som nådde målskytten Nicole Modin.

Petra kom till AIK från Täby FK och blev spelklar den 4 april 2016. Hon spelade i Täby FK (som tidigare hette IFK Täby FK) mellan 2013 och 2015 och innan det i Vallentuna BK DF som också är hennes moderklubb.

Det blev sammanlagt 27 tävlingsmatcher för Petra Sundqvist i AIK-tröjan under debutsäsongen.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll