Henry "Meja" Atola på plats i Sverige

2022.01.06, kl 18:10
AIK Fotbolls kenyanska nyförvärv Henry Atola, i hemlandet mer känd under sitt artistnamn "Meja", har landat i Stockholm och Sverige.
På måndag gör han sin första träning med sitt nya lag då AIK inleder försäsongen på Skytteholms IP.

Den 3 september 2021 kunde AIK Fotboll presentera nyheten att forwarden Henry Atola hade tecknat ett avtal med klubben gällande från säsongsstart 2022 till och med september 2026. Ganska precis fyra månader senare landade “Meja” slutligen på Arlanda och under torsdagen fick han för första gången stifta bekantskap med sin nya hemmaplan Friends Arena, där han fotograferades i sin nya, svartgula tröja med nummer 30 på ryggen.

– Första intrycket är att det är lite kallt, men jag anpassar mig. Jag är väldigt glad över att vara här, säger “Meja” i en intervju med AIK Play.

I spelaren ovan kan du se hela inslaget, där även AIK Fotbolls chefsscout Tobias Ackerman ger sin syn på vad AIK-supportrarna kan förvänta sig av det 20-åriga nyförvärvet.

En första möjlighet att se Henry Atola på fotbollsplanen är nu på måndag då den Allmänna premiärträningen hålls på Skytteholms IP i Solna. Träningen, som har fri entré, startar kl 18:00. Passa gärna på att från läktarplats ge “Meja” och klubbens övriga nyförvärv ett varmt välkomnande.

Text: Olle Östman

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll